Hutchinson naar Honda Road Racing voor 2018

Het moet nog officieel bevestigd worden, maar Ian Hutchinson zal in 2018 rijden voor Honda’s Road Racing Team. Een moedige beslissing van Hutchie, want de Honda Fireblade bleek afgelopen seizoen op de stratencircuits een ramp op wielen.

Momenteel staat Hutchie nog onder contract bij BMW, maar zodra dat afloopt zal hij overstappen naar het Japanse merk dat in 2017 een horrorseizoen beleefde. Honda’s nieuwe FireBlade was geen competitie voor de andere superbikes en alsof dat niet genoeg was, waren er nog talloze problemen. Te beginnen met een zware crash van IOM-legende John McGuinness na een mechanische fout en vervolgens ook Guy Martin die twee maal onderuit ging na problemen met de versnellingsbak.

Ian Hutchinson, de op twee na meest succesvolle rijder op het eiland Man.

Je mag dus wel stellen dat het voor Honda niet veel erger kon, en daarom wil Big Red in 2018 een extra inspanning leveren. Zowel in het BSB In het FIM Endurance kampioenschap boekte de Fireblade immers wel al enkele successen, en dat willen de Japanners volgend jaar ook in het Road Racing kampioenschap zien. Dat Hutchinson daarvoor de juiste man is, staat buiten kijf. Niet alleen is de ‘Bingley Bullet’ de tweede snelste rijder ooit op het TT-circuit, hij is ook de derde succesvolste rijder ooit na Joey Dunlop en John McGuinness. Zodra Hutchie hersteld is van zijn beenbreuk die hij dit jaar opliep tijdens de Senior TT (de derde keer dat hij dit voor heeft…) kan het testwerk beginnen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.