Honda verhuist nog meer productie naar China, ook dikke motorblokken

Honda is al jarenlang actief op de Chinese markt. Er worden jaarlijks immers 15 miljoen(!) motoren verkocht en dat cijfer zit nog in de lift. Sterker nog, dankzij de toenemende welvaart worden de motoren ook steeds groter en krachtiger. Afgelopen jaar gingen er 800.000 motoren boven de 500cc over de toonbank.

Mochten die cijfers u niets zeggen, dan kan je vergelijken met ons landje waar jaarlijks zo’n 25.000 motorfietsen verkocht worden tussen dan 125 en 1.300cc. Om maar aan te geven dat het potentieel van de Chinese motormarkt niet overschat kan worden. En dat is reden genoeg voor Big Red om de productie in China nog een stuk op te drijven.

Ook voor Europa

Nadat er eerder al motoren van 125 tot 650cc geproduceerd werden, opent Honda een nieuwe productielijn die specifiek gericht is op zwaardere motorfietsen. Daarvoor werd een nieuwe bedrijfstak opgericht die op 1 april van start gaat. Wat het net moet worden, is voorlopig koffiedik kijken, al mogen we er zeker van zijn dat dit ook z’n effect zal hebben in Europa. Het grote merendeel van de motoren die Honda bij ons verkoopt komt immers al van de Thaise of Chinese productielijn.