Honda presenteert nieuwe CB (…Maar niet de juiste)

Het is net geen tien jaar geleden dat Honda uitpakte met hun CB1100R concept. Een motor die het wereldje in rep en roer zette, want zo’n retro-racer was toen nog ongezien. Je zou het Honda vandaag de dag niet aangeven, maar op dat moment waren ze hun tijd vér vooruit. Negen jaar later wachten we nog steeds op zo’n coole CB.

2016-honda-cb1100-r-concept-motorcycle-sport-bike-
Honda’s CB1100R concept. Het zou op slag de coolste Japanse retromotor kunnen zijn…

Want recent presenteerde Honda in Osaka nog maar eens een CB, dit keer de CB Type II, die wel ok is, maar bijlange na niet gewaagd genoeg om echt onze interesse te wekken. Net zoals de standaard CB1100 verwachten we ons aan een heel klassieke nakedbike die bovenal uitblinkt omwille van zijn stevige prijskaartje.

Honda's nieuwste CB Type II
Honda’s nieuwste CB Type II. Ze hadden er op z’n minst spaakwielen in mogen steken.

Honda flirt nochtans al langer met het idee om wat meer cafe racy dingen op de markt te brengen, zo zagen we eerder al de CB1100 custom met een paar leuke gadgets. Op het salon van Brussel pakte Honda Benelux dan weer uit met een samenwerking met Zadig custom motorcycles om een écht coole cafe racer te presenteren.

De Zadig custom op basis van een gewone CB1100EX.
De Zadig custom op basis van een gewone CB1100EX.

Voor een productiemodel als de CB1100R blijft het spijtig genoeg kin kloppen. En dat terwijl het concept waarschijnlijk stof staat te vangen in een museum in Japan. Zonde.