Honda CB650R Neo Sports Cafe concept

Niet op de Intermot, wel op de Mondial de L’Automobile in Parijs heeft Honda een nieuw CB650R Neo Sports Cafe concept voorgesteld. Naar analogie met de CB1000R, verwachten we op de EICMA een productiemodel.

Honda zet hard in op de NSC-modellen met o.a. de CB1000R en R+, de CB125R, en CB300R. Om het gat in de middenklasse te vullen, komt er nu een 650. De vorige generatie 650 kon al een tijdje een update gebruiken qua design en het is nu maar de vraag of de motor ook in technologisch opzicht voldoende stappen vooruit zal nemen. Meer nieuws volgt ongetwijfeld op de EICMA, in tussentijd moeten we het doen met enkele plaatjes. Hieronder vind je nog het persbericht, al kan ik je zeker één ding garanderen: verwacht deze scherpe achterkant niet op het productiemodel.

 

Persbericht:

De nieuwe Neo Sports Café familie van Honda werd eerder dit jaar nog geïntroduceerd met een nieuwe CB125R, CB300R, CB1000R en CB1000R+ naked. De styling en de kenmerken van het Neo Sports Café concept worden omschreven als minimalistisch en uniek, met een mix tussen Sport en Naked machines, met een Café Racer inspiratie. Op de Parijs MotorShow ‘Mondial’ staat deze week, in aanvulling op deze nieuwe familie, een concept model dat door Honda’s R&D ontwerp afdeling in Rome is ontwikkeld. In dit concept model komen zowel de sport als de Neo Sports Café elementen naar voren door een ultrakort kontje, een verticaal-gestapelde dubbele uitlaat, futuristische verlichting, vele details in het motorblok en moderne afwerking. Alle elementen die in essentie een pure naked motorfiets kenmerken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.