Honda Africa Twin Rally in actie gespot!

Op de EICMA vorig jaar presenteerde Honda een Africa Twin Rally concept, oftewel een gepimpte uitvoering van hun Africa Twin. Hoewel er geen officiële aankondiging volgde van dit model, duiken nu de eerste rijbeelden op.

Het gaat om een filmpje van de Italiaanse kledingfabrikant Spidi en een testfilmpje van moto.it waarin de rijders onderweg zijn met een Africa Twin Rally. In het Spidi-filmpje wordt ingezoomd op verschillende details zoals het speciale dashboard dat er redelijk productierijp uitziet. Het filmpje van moto.it geeft een eerste rij-indruk met ook wat technische details. Zo zou de motor goed zijn voor 100pk met de Termignoni uitlaat, een drooggewicht van 201 kilo, een zadelhoogte van 850 mm en een prijskaartje van 21.490 euro in Italië en 22.640 euro voor de DCT-uitvoering.

Wil dit zeggen dat we ons de komende dagen aan nieuws van bij Big Red mogen verwachten? Een Belgische Honda medewerker reeds op Facebook liet verstaan dat de motor standaard over noppenbanden, andere veren, een bodemplaat en instelbare mappings zou beschikken, al lijkt het erop dat we in de lage landen (nog) niet mogen meegenieten. Op Moto.It lezen we immers dat het voorlopig enkel gaat om een gelimiteerde oplage van 100 stuks die enkel voor de Italiaanse markt beschikbaar zou zijn. Gezien de grote markt voor allroads in de rest van Europa, zou het ons echter niet verbazen mocht Honda er op latere datum nog wat meer produceren…fingers crossed!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.