Harley-Davidson Racing op Youtube!

Op maandag (8 april) pakt Harley-Davidson uit met een nieuw tv-reeks. De programmamakers volgen H-D’s raceteams in het bagger racen achter de schermen. Verwacht je aan een ‘Drive to Survive’…maar dan op Harley’s.

Persbericht

MILWAUKEE (4 april 2024) – Harley-Davidson® heeft vandaag een preview vrijgegeven van Push the Limit: Harley-Davidson Racing Season 2, een indrukwekkende nieuwe docuserie op YouTube. In de serie worden het Harley-Davidson Factory Race Team en andere racers gevolgd tijdens seizoen 2023 van het MotoAmerica Mission King of the Baggers kampioenschap. De docuserie brengt fans achter de schermen en midden in de actie, waar de adrenaline stroomt en de druk altijd hoog is. Hij toont de spanning van King of the Baggers-races en biedt een goed inkijkje in de immense inspanningen die deze racers en teams leveren om als eerste over de streep te komen. De zes afleveringen van de docuserie verschijnen wekelijks, vanaf vrijdag 5 april in de Harley-Davidson-app voor leden, gevolgd door een YouTube-versie op dinsdag 9 april.

Push the Limit: Harley-Davidson Racing Season 2 volgt verschillende King of the Baggers-coureurs gedurende seizoen 2023, waaronder de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van deze klasse, Factory Harley-Davidson-rijder Kyle Wyman. Wyman won 7 races tijdens het King of the Baggers-seizoen 2023 en eindigde als derde in het kampioenschap. Wyman won 14 van de 26 races sinds de start van de serie in 2021 en werd dat jaar meteen kampioen. King of the Baggers 2023-kampioen en titelverdediger Hayden Gillim verschijnt ook in de docuserie, evenals coureurs James Rispoli, Travis Wyman, Cory West, Jake Lewis, Patricia Fernandez-West, Frankie Garcia en anderen.

Het MotoAmerica Mission King of the Baggers kampioenschap biedt een spannende competitie tussen race-geprepareerde Amerikaanse V-Twin touring-motoren, compleet met kuip/windscherm en zadeltassen. Seizoen 2024 werd uitgebreid naar 18 races, verdeeld over negen weekends met twee races per weekend, die samen met de MotoAmerica Superbike Series werden gehouden. De eerste races van het seizoen vonden begin maart plaats in Daytona.

Voor seizoen 2024 wordt het Harley-Davidson® Factory Race Team gesponsord door Mission® Foods, Rockford Fosgate®, Brembo®, Öhlins®, Protolabs®, SYN3® lubricants en Screamin’ Eagle® Performance Parts & Accessories.

Data van het MotoAmerica Mission King Of The Baggers kampioenschap 2024

(Twee races per weekend)

12-13 april: Circuit of The Americas – Austin, Texas (Red Bull Grand Prix of The Americas) 

19-21 april: Michelin Raceway Road Atlanta – Braselton, Ga.

31 mei – 2 juni: Road America – Elkhart Lake, Wis.

14-16 juni: Brainerd International Raceway – Brainerd, Minn.

12-14 juli: WeatherTech Raceway Laguna Seca – Monterey, Californië.

16-18 augustus: Mid-Ohio Sports Car Course – Lexington, Ohio

13-15 september: Circuit van Amerika – Austin, Texas

27-29 september: New Jersey Motorsports Park – Millville, N.J.

– EINDE PERSBERICHT –

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-davidson.com