Guy Martin keert terug in de Tandragee 100

Guy Martin zal dan toch weer racen. De organisatie van de Tandragee 100 bevestigde dat Martin zowel in de Classic Race als de Forgotten Era Class zal deelnemen met zijn 750cc BSA Triple.

De vrachtwagenmechanieker en ondertussen ook TV-persoonlijkheid uit Lincolnshire hing in 2015 zijn leren pak aan de haak na de zware crash in de Iom TT. Vorig jaar bleek te lokroep van het competitief racen te groot en keerde hij met Honda terug in de Tandragee 100 maar na een crash in de eerste ronde – zonder veel erg – staakte hij de race. En nu probeert hij het dus opnieuw, met zijn eigen motor, in de Classic Race en de Forgotten Era Class.

De Tandragee 100 race wordt gereden over het 8 km lange circuit in Tandragee, Noord-Ierland, en werd uitgeroepen tot de vierde beste wegrace ter wereld, met enkel de TT, Macau en UGP die hoger scoorden. Bij de rijders staat het parcours bekend als de ‘mini TT’, met een mix van razendsnelle stukken, smalle technische en hobbelige secties zoals Cooley Hill Road, snelle zwiepers van bochten en de Cabragh Straight, het rechte stuk waar snelheden tot 290 km/u gehaald worden.

De Tandragee 100 vindt dit jaar plaats op 4 en 5 mei.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.