Gerucht: Toch een nieuwe Honda CBR600RR?

Dit gerucht valt in de categorie ‘erg onwaarschijnlijk’, al wilden we u het nieuws niet onthouden: volgens de  Japanse journalisten van ‘Young Machine’ werkt Honda aan een nieuwe CBR600RR.

Eerder dit jaar was er wat opschudding toen Honda aankondigde dat er geen opvolger zou zijn voor hun supersport. Met het wegvallen van de Suzuki GSX-R 600, en Kawasaki’s ZX-6R, betekende dat zo goed als het einde voor het supersport-segment. Enkel Yamaha deed nog de moeite om de technologie waarin ze geïnvesteerd hadden voor de nieuwe YZF-R1 over te brengen naar de YZF-R6.

Hiermee ontstond er dus een gat tussen de sterk opkomende supersport 300’s en de literzware superbikes. Een gat dat volgens Young Machine weldra opnieuw gevuld zal worden met een volgende generatie euro4-gehomologeerde 600cc sportmotoren uit Japan, waaronder ook een Honda CBR600RR. Het spreekt voor zich dat onderstaande afbeelding een computerschets is op basis van de RC132V-S, al kruisen we stiekem onze vingers dat het er van komt. Waar rook is, is meestal vuur…al staat het magazine Young Machine niet meteen bekend om zijn betrouwbaarheid.

To be continued.