Gaat Rossi opnieuw F1 testen?

Volgens hardnekkige geruchten zou het Mercedes Formule 1 team binnenkort een testdag organiseren voor o.a. Valentino Rossi.

Eerder dit jaar werkte Jorge Lorenzo al een test af met de Mercedes F1 wagen en daarmee scoorde hij bij teambaas Toto Wolff. In een recent interview met Wolff in de Gazetta dello Sport gaf Wolf aan dat hij nog zo’n testdag wilde organiseren voor o.a. Valentino Rossi, maar ook voor de viervoudig wereldkampioen rally Sebastien Ogier.

Dalende interesse F1

Het zou niet de eerste keer zijn dat de negenvoudig wereldkampioen motorracen plaatsneemt in een formule 1 wagen, want ettelijke jaren geleden dacht hij serieus aan een overstap naar de autoracerij. Hij testte enkele keren bij Ferrari, al bleef het – gelukkig voor de MotoGP – bij testen. De kans dat Vale nu nog de overstap zou maken naar de Formule 1 is gezien zijn leeftijd onbestaande, al blijft het een slimme marketingtruc van Mercedes. Het is geen geheim dat de Formule 1 de laatste jaren kampt met de dalende interesse van het grote publiek en op deze manier trekt Mercedes toch de aandacht naar zich toe.

Rossi liet alvast weten dat hij geen reden ziet om de testdag af te wijzen, zolang er geen conflict is met de MotoGP-kalender. Hij heeft veel goede vrienden overgehouden aan zijn Formule 1 tests bij Ferrari, al denkt hij niet dat die een test bij Mercedes als verraad zouden beschouwen.