Erik Buell maakt (weeral) doorstart

Erik Buell Racing (EBR) heeft de productie hervat in een nieuwe fabriek in East Troy, Wisconsin. Volgens hoofdaandeelhouder Liquid Asset Partners heeft EBR nu financiële stabiliteit.

061314-2014-erik-buell-racing-1190rx-ruiz140611107151_web
De EBR RX zal opnieuw geproduceerd worden, naast de SX nakedbike.

EBR is een merk dat al zolang als het bestaat, geplaagd wordt door financiële onzekerheid. Twee jaar geleden pakte Buell nog flink uit met de 1190RX en 1190SX om niet kort daarna weer de boeken te moeten neerleggen.

Liquid Asset Partners kocht het bedrijf vervolgens op, al zit het grootste probleem in het gebrek aan een dealernetwerk. En de weinige dealers die toch trouw blijven aan Erik Buell, zitten veelal nog opgescheept met onverkochte EBR’s van vorig jaar.

 

Lange weg te gaan

Dat Buell nu groots aankondigt dat er op 17 maart opnieuw SX’en en RX’en van de band zullen rollen, is dus bovenal een schijnvertoning want het merk heeft nog een lange weg te gaan.

Bill Melvin Jr., de CEO van Liquid Asset Partners en financieel directeur van EBR spreekt over een visie over 5 à 10 jaar om het merk er opnieuw bovenop te krijgen. Erik Buell zelf is vooral tevreden dat zijn levenswerk nog een extra kans krijgt en bedankte het gehele EBR-team voor hun geduld en merktrouw. To be continued!