Erik Buell goes electric

Het was alweer een tijdje stil rond Erik Buell, nadat er vorig jaar finaal een einde kwam aan Erik Buell Racing. Maar de man is terug! En zoals we van hem gewend zijn, op geheel eigenzinnige wijze. Deze keer waagt hij zich aan een elektrische straatmotor.

Buell, die niet vies is van innovatie, heeft voor dit elektrische avontuur 2 partners gevonden in Vanguard Motorcycles en Spark Racing Technologies. Vanguard kennen we vooral als het hippe New Yorkse merk dat graag uitpakt met opvallende ontwerpen. Spark Racing Technologies komt dan weer uit de Formule-E. Het Franse merk staat bekend als de huisleverancier van de Formule-E elektrische racewagens.

Gemakshalve kreeg de nieuwe start-up de naam VanguardSpark en ze plannen voorlopig 2 modellen uit te brengen: de VanguardSpark Commuter en de VanguardSpark SpeedBike.

De VanguardSpark Commuter is dus vooral een stadsfiets die, zoals vaak bij een Buell motor, een heel hoog ‘love it or hate it’-karakter heeft. Misschien komt dat ook wel omdat hij doet denken aan die andere ‘love it or hate it’-motor van de hand van Philip Stark. De VanguardSpark SpeedBike richt zich dan weer op dat andere segment van pendelaars die graag wat sportiever uit de hoek komen. De SpeedBike is een elektrische fiets, maar wel een met een futuristisch kantje.

Het is nog niet bekend wanneer we de eerste VanguardSpark motoren mogen verwachten en wat de rol van Erik Buell precies is in deze start-up. Maar intrigerend is het alvast wel.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.