Elektrische Harley-Davidson in 2019

Dat Harley-Davidson al langer werkt aan een elektrische motor is geen geheim. CEO Matthew Levatich maakte nu bekend dat de eerste motoren in productie zullen gaan de komende 18 maanden. Daarmee komt het Livewire concept helemaal tot leven.

In 2014 zorgde Harley-Davidson al voor een grondverschuiving met het Livewire concept. Met deze eerste elektrische concept motoren wilden ze de markt en het publiek aftoetsen. Ze namen de motoren op tournee door Amerika en Europa om feedback te verzamelen van een kleine selectie gebruikers. Ondanks het traditionele karakter van H-D, werden de motoren op veel positieve reacties onthaald. Het merk staat bekend om zijn koppelrijke motoren en het maakt blijkbaar niet veel uit waar die power vandaan komt.

Nu 4 jaar later lijkt dit project dus werkelijkheid te worden. Harley-Davidson wil naar eigen zeggen zelfs ‘wereldleider op het vlak van elektrische motoren’ worden, een behoorlijk ambitieus doel.

In hoeverre de productiemotor nog op het Livewire concept lijkt, valt nog af te wachten. We kunnen alleen maar hopen dat de actieradius stevig aangepakt wordt, want met 80km kom je niet ver, zelfs niet met een Harley. Meer nieuws binnen 18 maanden.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.