Dorna onthult FIM Enel MotoE World Cup

Het nieuws uit het elektrische segment blijft toestromen. Ook Dorna maakte nu de plannen bekend voor de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup in 2019. Deze competitie voor elektrische motoren zal als vaste categorie toegevoegd worden aan een vijftal wedstrijdweekends van het MotoGP kampioenschap.

In de FIM Enel MotoE World Cup strijden de teams met gelijke wapens – de EvoGP geleverd door de Italiaanse fabrikant Energica. De EvoGP is een getuned versie van de al bestaande Ego en zal zo’n 250kg wegen, 147pk leveren en een koppel hebben van 200Nm. Officiële sponsor van deze klasse is de Italiaanse energieleverancier Enel.

De in totaal 18 startplaatsen zullen aangeboden worden aan de bestaande 7 Independent Teams uit de MotoGP en 1 team uit zowel de Moto2 als de Moto3. Elk team krijgt 2 motoren ter beschikking.

De 5 races die in 2019 gepland staan gaan over een afstand van minimaal 8 en maximaal 12 ronden, zodat de races met 1 batterijlading gereden kunnen worden. Voorlopig staan de wedstrijden gepland op zondagochtend na de warm-up sesssie. Over welke MotoGP weekends het gaat, is nog niet bekend gemaakt maar verwacht wordt dat het die weekends zullen zijn waar de Red Bull MotoGP Rookies Cup niet gereden wordt.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.