EICMA: Harley-Davidson Bangkok wint Battle of the Kings

Tegenwoordig heeft bijna ieder merk wel een soort van custom-competitie, maar het origineel blijft uiteraard nog steeds Harley’s Battle of the Kings. Eerder dit jaar gooide H-D West Flanders uit Roeselare nog hoge ogen in de Benelux finale, maar de internationale prijs ging naar H-D Bangkok die voor het eerst deelnamen.

‘The Prince’ is de naam van het zwart-gouden kunstwerkje dat de jongens uit Bangkok bouwden. Het gaat om een klassieke chopper op basis van een Street Bob met hier en daar enkele tierlantijntjes zoals bijvoorbeeld het prinselijk kroontje als tankdop.

De Battle of the Kings werd dit jaar uitgevochten tussen meer dan 300 dealers uit 30 landen. De regels zijn eenvoudig: je moet een custom Harley bouwen met maximaal 50 procent procent van de prijs van de donormotor als tuningbudget. Een publieke stemrond besliste over de landelijke winnaars en uiteindelijk verkoos een panel van experts de drie grote finalisten. H-D Adelaide maakte ‘Back to the Track’, een sportief geïnspireerde motor op basis van de Roadster, terwijl H-D Bologna de ‘Farm Machine’ bouwde. Uiteindelijk koos het zevenkoppig Styling en Design team van H-D o.l.v. Brad Richards (de Vice President of Styling and Design) de winnaar.

The Farm Machine uit Bologna.
Back to the Track van H-D Adelaide uit Australië.
De winnaar, The Prince uit Bangkok.

           

De prijsuitreiking voor de 2018 BOTK betekent uiteraard ook de start van de 2019 competitie en die belooft spannender dan ooit te worden. Het is namelijk de eerste keer dat er ook motoren uit de States zullen dingen naar de titel. Bovendien mogen vanaf volgend jaar de Touring motoren ook dienst doen als donor. We zijn alvast benieuwd welke Belgische en Nederlandse dealers de strijd zullen aangaan…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.