Eerste vrouwelijke WK-overwinning ooit!

Dit weekend werd er in Portugal geschiedenis geschreven. Ana Carrasco won er namelijk als eerste vrouw ooit een WK-race in de FIM Supersport 300 klasse.

Gemakkelijk was het niet, want zoals gebruikelijk in de SSP 300 ging het om een slipstream-strijd tot in de laatste ronde. Carrasco wist nipt te finishen voor Alfonso Coppola en Marc Garcia (beide binnen 0,1 sec achter Carrasco) op hun Yamaha YZF-R3’s. De winst voor Carrasco betekende meteen een nieuw hoogtepunt voor Kawasaki dat het de laatste wedstrijden moeilijk had met hun 300cc motor tegen de krachtigere Yamaha 321cc motoren.

De 20-jarige Spaanse schrijft dus geschiedenis en klimt daarmee naar de zevende plaats in het klassement. Zelf voegde ze er nog aan toe dat ze uitermate tevreden was en dat ze vooral haar team wilde bedanken voor de vooruitging die ze dit seizoen geboekt heeft.