Eerste RSV4 X geleverd aan Max Biaggi

Aprilia viert dit jaar 10 jaar RSV4 met de limited edition RSV4 X die ze eerder dit jaar al voorstelden. Ondertussen rollen de eerste exemplaren de deur uit en niemand minder dan Max Biaggi mocht vorige week als allereerste zijn motor in ontvangst nemen. 

10 jaar RSV4, dat konden ze bij Aprilia niet voorbij laten gaan zonder een feestje. Tijdens het Aprilia All Stars event op en rond het circuit van Mugello en in het bijzijn van zowat alle grote namen in de recente Aprilia racegeschiedenis, stelde Aprilia deze RSV4 X voor. Een superexclusieve limited edtion RSV4 van slechts 10 stuks. Na een testritje haalden zowel Max Biaggi als Andrea Iannone meteen hun pen boven om die bestelbon te tekenen.

Dat die RSV4 X een pareltje van een motor is, hoeven we je niet te vertellen, of beter: dat hebben we je al verteld. De motor werd gebouwd op basis van de Aprilia RSV4 1100 Factory en zit vol lichtgewicht aluminium, carbon en magnesium onderdelen. Daardoor klokt de RSV4 X af op een impressionante 165kg, droog aan de haak. Daartegenover staat de 225pk sterke 1078cc V4-motor die rechtstreeks van Aprilia Racing komt, inclusief het ANN-systeem (Aprilia No Neutral), de versnellingsbak met neutraal onder de eerste versnelling. Een oplossing die rechtstreeks voortkomt uit de ervaring van Aprilia in de WorldSBK en MotoGP en die voor het eerst beschikbaar wordt gesteld op een model dat openbaar wordt verkocht.

Max Biaggi mocht begin deze maand zijn exemplaar als eerste in ontvangst nemen, en zorgde meteen voor een knallende start met een paar rondjes op Mugello met deze gloednieuwe RSV4 X.

“De bochten op Mugello aansnijden op de RSV4 X is een fantastische sensatie!” liet de zesvoudige wereldkampioen weten. “Op deze motorfiets zijn de sensaties precies hetzelfde als die van een racefiets en zodra ik erop stapte, had ik het gevoel dat ik nooit was gestopt racen”.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.