Aprilia RSV4 ‘X’, de ultieme RSV4

Bij Aprilia weten ze hoe je een feestje moet vieren en de tiende verjaardag van de RSV4 was er niet naast. Het circuit van Mugello kleurde tricolore voor ‘Aprilia All Stars’, een event waar verschillende VIP’s uit Aprilia’s racegeschiedenis de revue passeerden én waar ik ook een heel speciale editie van de RSV4 gepresenteerd kreeg, de RSV4 X.

Als Aprilia me uitnodigt voor een eerste testrit met de nieuwe RSV4 Factory 1100, dan ben ik er sowieso als de kippen bij. Wist ik echter veel dat er een heus verjaardagsfeestje gaande was. De RSV4 viert immers zijn tiende ‘compleanno‘ en de speciale gasten waren niemand minder dan MotoGP-sterren Andrea Iannone, Aleix Espargaro en Bradley Smith. Zij werden bovendien vergezeld door een stel Aprilia Racing legendes zoals o.a. Max Biaggi, Loris Capirossi, Manuel Poggiali en Lorenzo Savadori.

In de aanwezigheid van enkele duizenden fans van het merk werd er ook een indrukwekkend cadeautje gepresenteerd: de RSV4 X. Met 225pk voor 165 (!) kilo is dit op zijn lichtst gezegd leuk speelgoed.

De X is in oplage gelimiteerd tot amper 10 stuks (jammerrrrr…) en wanneer we de specs erbij nemen, weten we ook wel waarom dit zo’n collectors item is. De Track Only motorfiets kreeg een getuned motorblok van Aprilia Racing met een MotoGP-stijl versnellingsbak (aparte neutraal onderaan de versnellingsbak, te bedienen met een knopje), naast een titanium-carbon uitlaat, Marchesini smeedvelgen, een shitload alu gefreesde onderdelen en een MotoGP-stijl dashboard met dito stuurknoppen. Geen half werk dus.

Brembo profiteert overigens ook van deze motor voor een wereldpremière met hun GP4-MS remklauwen, gekoppeld aan stalen schijven met T-Drive technologie en een 19×16 radiale rempomp. Zowel de rempomp als klauwen werden gefreesd uit 1 solide blok en ik verwacht spoedig meer technische informatie van Brembo.

Elk van de tien X’en wordt aangeboden voor het schappelijk prijskaartje van 39.900 euro en ze kunnen enkele online gereserveerd worden bij factoryworks.aprilia.com. Kopers mogen hun motor eventueel ophalen bij Aprilia Racing en krijgen er een exclusieve rondleiding bij het racedepartement in Noale bovenop.

Hou MaxxMoto de komende dagen trouwens in de gaten voor de eerste review van de nieuwe RSV4 Factory 1100!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.