Ducati veilt 12 unieke Panigale V4 S motoren op eBay

Ducati sluit de World Ducati Week af met een stunt. Ze bieden deze week de 12 motoren uit de “Race of Champions” die zaterdag in Misano gereden werd, aan in een veiling op eBay.

Voor Ducati-liefhebbers was de World Ducati Week vorige week een van de hoogtepunten van het jaar. Uitschieter daarbij was zeker de “Race of Champions”. Dovizioso, Lorenzo, Petrucci, Miller, Davies, Melandri, Rinaldi, Pirro, Abraham, Rabat en Fores – en vooral de kampioen die Ducati-geschiedenis schreef, Troy Bayliss – streden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli om de eer in een zinderende confrontatie op speciale edities van de Panigale V4 S. Het was uiteindelijk Michele Pirro die met de eer ging lopen, gevolgd door Tito Rabat en Xavi Fores.

Ducati ging voluit voor deze race en had voor elke rijder een uniek exemplaar van de Panigale V4 S. En het beste van al: Ducati veilt de 12 motoren op eBay. Je kan dus zelf eigenaar worden van de motor waar Troy Bayliss, Jorge Lorenzo en Jack Miller mee geracet hebben.

De motoren kregen allemaal een unieke kleurstelling en bestickering aangepast aan de rijder, waarbij de kleurschema’s geïnspireerd werden door de motoren die nu gebruikt worden in de MotoGP of SBK races. Op elke kroonplaat zit een plaatje met de naam en het racenummer en elke rijder signeerde ook de tank van zijn motor voor de start van de race met onuitwisbare inkt. Tenslotte krijgt elk van de 12 motoren een certificaat van echtheid mee, getekend door Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding. Bovendien zijn de motoren voorzien van speciale onderdelen gebruikt tijdens de ”Race of Champions” en zit er daarnaast nog een complete set met originele onderdelen, inclusief uitlaat, zodat je er ook gewoon mee op straat kan.

De 12 motoren – allemaal unieke exemplaren – kunnen gekocht worden via een publieke veiling op eBay.it. De veiling opende op zaterdag 21 juli na de race. Bieden kan nog tot zaterdag 27 juli om 18:00 uur. Daarna sluit de veiling onherroepelijk af. Bij het schrijven van dit artikel schommelden de prijzen tussen net geen 28.000 euro voor de motor van Karel Abraham en 82.700 euro voor die van Troy Bayliss. Voor de Simeon fans is er naast de 12 motoren uit de “Race of Champions” ook nog een Simeon versie, gesigneerd en al. Als je meer biedt dan 28.000 euro maak je kans om hem in je garage te rijden.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.