Ducati V4 R(!) nakedbike gespot!

Wanneer komt er een opvolger voor Ducati’s Streetfighter? Dat is de vraag waar liefhebbers van Italiaanse nakeds al een tijd mee zitten en eerlijk gezegd ziet het er niet zo goed uit.

Ondanks alle geruchten kwam er nooit een nakedbike op basis van het Panigale 1199 of 1299 motorblok en vooralsnog is er geen concrete info over een V4 nakedbike project. Vanwaar dan de clickbaity titel van dit artikel?

Deze computerschets van Kar Lee lijkt momenteel nog een eind van de realiteit af…

Welnu, eerder dit jaar merkten we al op dat Ducati 2 V4’s ingeschreven had voor de Pikes Peak Hill Climb en dan gaan de radertjes aan het draaien. In het verleden had het Italiaanse merk al succes in de ‘Race to the Clouds’ met aangepaste Multistrada 1260’s, maar sindsdien is het niveau van de race wel een beetje gestegen. En als Ducati een titel wil terugclaimen, dan pakken ze het groots aan.

Da’s dit keer niet anders, want waar we eerst nog vermoedden dat dit een voorbode kon zijn van een mogelijke V4 nakedbike, blijkt het nu te gaan om…pure raceporno.

Niet één, maar twee V4R’s – U weet wel, het homologatieprototype voor de World Superbikes met zo’n 230 pk – werden gespot bij hun ombouw naar ‘nakedbike’. Nuja, nakedbike is een groot woord, want op Pikes Peak is er gewoon een bizarre regel die stelt dat er geen motoren met clip-ons mogen deelnemen aan de wedstrijd.

De piloot van dienst is Carlin Dunne die in het verleden al vele successen behaalde op Pikes Peak. Bovenstaande foto werd getrokken tijdens een trackday op Chuckwalla Raceway in voorbereiding van de hillclimb.

Via: Asphalt and Rubber

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.