Ducati Panigale V4 in de fik – het verhaal achter de foto

Als u de motormedia een beetje volgt, is de kans groot dat u de voorbije maand deze foto tegenkwam. Het gaat om een fonkelnieuwe Ducati Panigale V4 die na slechts 450km al in vlammen opging. Een beetje internetresearch leert ons het verhaal achter de beelden.

Nu is het geen nieuws dat Ducati superbikes al eens warm tussen de benen durven worden. De uitlaatbuizen bij de achterste cilinder worden immers gloeiend heet, met alle gevolgen van dien. Maar tussen wat hitte en een vlam zit nog een verschil. Dat weet ook een zekere ‘Nitrouz’ die de foto’s van zijn motor postte op ducatiforum.com. Op 15 maart was hij met zijn nieuwste aanwinst aan het paraderen in Vancouver toen zijn motor vuur vatte. Veel bleef er niet over van de Duc, al reageerde Ducati Noord-Amerika meteen door de man onder garantie een nieuwe Panigale V4 aan te bieden. Het versmeulde wrak is momenteel op weg naar de fabrieken in Italië voor onderzoek naar het probleem.

Het enige antwoord dat Ducati tot nog toe gaf in de media is “dat het bedrijf op de hoogte is van de situatie en dat ze verder bestuderen wat er juist gebeurd is. Ze nemen directe stappen om de oorzaak van dit specifieke probleem te onderzoeken.”

Voorlopig lijkt het dus een alleenstaand voorval te zijn, al kan Ducati geen risico’s nemen met hun vlaggenschip. Na commentaar op de foto’s van andere forumgebruikers, gaf de eigenaar van de motor trouwens toe dat er enkele accessoires gemonteerd waren (zoals de Moto Corsa tankdop), maar dat deze volgens hem niet aan de basis van de brand kunnen liggen. To be continued? Ik betwijfel het, tenzij we nog verhalen van andere versmeulde V4’s binnenkrijgen.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.