Ducati Diavel V4 verkozen tot mooiste van de EICMA

De nieuwe Diavel is – ondanks de aanwezigheid van de bloedmooie MV Agusta Superveloce 1000 – uitgeroepen tot de mooiste motorfiets van de EICMA 2022. Als mogelijke oorzaak hiervan gokken we op collectieve blindheid of omkoperij, al gunnen we het de Ducatisti uiteraard van harte.

PERSBERICHT

Ducati Diavel V4 verkozen tot “Mooiste motorfiets” op EICMA 2022
– De meerderheid van de stemmers koos de nieuwe Ducati muscle cruiser als koning van de show
– De motorfietsfabrikant uit Bologna wint de prestigieuze prijs voor de 11e keer
– Buitengewone opkomst van fans bij de Ducati stand op de 79e editie van de EICMA om de nieuwe 2023 modellen en de MotoGP en Superbike kampioenschap-winnende motoren met Francesco Bagnaia en Alvaro Bautista te bewonderen.


Milaan, 14 november 2022 – De Ducati Diavel V4 won de titel “Mooiste motorfiets” op EICMA 2022. Het publiek van de International Bicycle, Motorcycle and Accessory Exhibition, dat tijdens de vier openingsdagen de paviljoenen van de Milano-Rho Fair bevolkte en rechtstreeks vanaf de show of online zijn stem uitbracht, gaf de doorslag.

De “Vote and win the most beautiful bike of the Show” wedstrijd, die sinds 2005 wordt georganiseerd door het Italiaanse tijdschrift Motociclismo in samenwerking met EICMA, ziet dit jaar de elfde overwinning voor Ducati. De Diavel V4 behaalde de eerste plaats met 36,8 procent van de stemmen van de ongeveer 23.000 fans, waaronder bezoekers van de beurs en gebruikers van de Motociclismo website, die hun voorkeur uitspraken.

De bekendmaking van de overwinning van de Ducati Diavel V4 kwam op zondag 13 november, de laatste dag van de beurs, gevolgd door de officiële prijsuitreiking bij de “Motociclismo” stand. Andrea Amato, Chief Motorcycle Designer van het Ducati Centro Stile, nam de prestigieuze prijs voor het bedrijf uit Bologna in ontvangst. De uitreiking was de laatste handeling van een intense week van tentoonstellingen en evenementen die een bezoekersaantal zag dat dicht bij de pre-pandemische aantallen lag.

Sinds de openingsdag van de show stroomde het publiek massaal naar de Ducati stand waar het bedrijf uit Bologna de nieuwe producten toonde die tijdens de Ducati World Première 2023 serie werden gepresenteerd. De nieuwe Diavel V4 vertegenwoordigt de perfecte synthese tussen een maxi sport naked en een muscle cruiser. Hij is even krachtig qua design als qua rijgedrag en toonde het EICMA 2022 publiek al zijn persoonlijkheid en won de prestigieuze prijs.

Het hart van Ducati’s stand was de “Next Gen Freedom” Ducati Scrambler, met de drie modellen Icon, Full Throttle en Nightshift. Liefhebbers van avontuur konden de nieuwe Multistrada V4 Rally en de DesertX in de nieuwe “RR22” kleurstelling bewonderen, geïnspireerd op die van de Audi RS Q e-tron. Ook aanwezig op de Ducati stand waren de nieuwe Panigale V4 R , de speerpunt van de supersport familie uit Bologna met zijn 240,5 pk, en de nieuwe Streetfighter V2 in Storm Green kleurstelling, V4 S in Grey Nero kleurstelling, en V4 SP2, het topmodel van de familie, geproduceerd in een genummerde serie. Tot slot de Monster SP, die het Ducati assortiment compleet maakt, en de nieuwe Futa AXS e-Bike.

Op EICMA was ook het “V21L” prototype te zien, de motor waarmee de in Bologna gevestigde fabrikant vanaf volgend jaar als enige leverancier zal deelnemen aan het FIM MotoE™ wereldkampioenschap. Voor Ducati is deze motorfiets een spannende technologische uitdaging om een nieuw, spannend hoofdstuk te schrijven in haar grote racegeschiedenis en de toekomst van elektrische mobiliteit op twee wielen opnieuw te definiëren.

Bewonderd door het hele EICMA publiek waren de twee wereldkampioen motorfietsen van 2022: de Desmosedici GP waarmee Francesco Bagnaia de titel won in Valencia en de Panigale V4 R van Alvaro Bautista, die met zijn twee podiumplaatsen in Mandalika het WK Superbike won. In de eerste dagen van de show stroomden de fans toe om de twee koninginnen van het motorrijden te fotograferen. Hun successen kwamen bovenop die van de Diavel V4 in een onvergetelijke week voor Ducati.