Honda UK pakt uit met McGuinness special

Honda UK wil roadracer John McGuinness nog eens in de picture zetten. De 50-jarige IOM TT legende denkt nog niet aan stoppen en hoewel hij eigenlijk eerder dit jaar al z’n 100ste start nam op het eiland, volgt er nu een Special Edition van de Fireblade SP.

Het is geen nieuws dat Honda z’n Fireblade niet aan de straatstenen verkocht krijgt, dus dan knal je er toch gewoon een stickerkit op onder het motto ‘Special Edition’? Dezelfde kleurstelling als McGuinness’ racemotor, een akra en een genummerd plaatje op de kroonplaat moeten deze motor onderscheiden van de 30th anniversary special en uiteraard ook van de gewone Honda Fireblade SP. De Fireblade SP komt uitgerust met Öhlins elektronische vering en naast een set Metzeler slicks krijgen de kopers er ook een set straatbanden bij.

Mooie geste dus van Honda richting McGuinness, al blijft het een feit dat je vandaag nog maar weinig recente ‘Blades tegenkomt op trackdays. Problemen met de veel te luide standaarduitlaat en een astronomisch prijskaartje maken het Honda niet gemakkelijk tussen de beter uitgeruste concurrenten.