Ducati brengt nieuwe limited edition Xdiavel uit

Ducati, geïnspireerd door design interieurfabrikant Poltrona Frau stelt de nieuwe XDiavel Nera voor. Zelf noemt Ducati het “Ongelimiteerde luxe in een gelimiteerde oplage.” Wij noemen het bovenal een fancy new zadeltje op een motor die verder weinig te bewijzen heeft.

500 stuks zullen van de band rollen, elk met upgrades aan comfort en de extra luxueuze uitstraling. Design meubelfabrikant Poltrona Frau had vooral invloed op de styling van het zadel en andere details, waar de XDiavel onderhuids nog steeds de powercruiser is van weleer met 160 pk en 1262cc aan Italiaanse kracht. Brembo M50’s brengen de cruiser tot stilstand en de gekende Ducati rijhulpjes ontbreken niet. 

Het merk ging zelf aan de slag met enkele knalrode accenten. Poltrona Frau voorziet handgemaakte zadels, beschikbaar in een aantal kleuren. Wil je de set compleet maken is er ook een optionele helm verkrijgbaar die de kleuren van je gepersonaliseerde Duc overneemt. 

Volgens Ducati is de samenwerking “een perfecte vertaling van twee bedrijven die al jaren instaan voor design en prestatie op hoog niveau met een onmiskenbare Italiaanse identiteit.” De prijzen zijn waarschijnlijk even exclusief als de motor zelf, maar moeten we u voorlopig nog schuldig blijven.