Denny Lannoo en Bike Parts- Van De Kamp naar het EK Endurance!

Regelmatige lezers van MaxxMoto weten het al langer: wij dragen snelheidspiloot Denny Lannoo en het Bike Parts – Suzuki raceteam een warm hart toe.  Eerder kon je hierover onderstaand filmpje reeds zien. Maar wanneer Denny nieuws heeft over een kersvers Endurance Team, dan moeten we daar uiteraard het fijne van weten.

Het Bike Parts – Van De Kamp – Racing Team (een hele mond vol) zal aantreden in het Open Endurance Championship. Dit officiële Europese kampioenschap zal onder de vleugels van de FIM bevochten worden in vier manches verspreid over Duitsland en Frankrijk.

Naast Denny werd als tweede piloot de huidige Benecup kampioen Tim Ooijen aangetrokken. Vanzelfsprekend, want bij hun eerste deelname aan de 6h van Francorchamps bleek de combinatie van de ervaren West-Vlaming met de 24-jarige Nederlander meteen succesvol. Ze eindigden vorig jaar op een 2de plaats algemeen.

De drie piloten van het team: Lannoo (links), Benecup kampioen Tim van Ooijen (rechts) en centraal…

De derde piloot is echter een complete verrassing. Niemand minder dan Nicky De Wit zal na jarenlange trouw aan zijn eigen Interbike-Kawasaki voor het eerst in zijn carrière het been over een Suzuki motor gooien. Nicky is een ervaren endurance-rijder en daardoor een uiterst waardevolle aanwinst.

Met drie piloten die sterk aan elkaar gewaagd zijn, hebben ze zeker de broodnodige snelheid in huis, maar dat alleen zal niet volstaan. Endurance-piloten moeten kunnen rekenen op een goed geprepareerde motor en een geoliede teamstructuur. Vlotte pitstops en perfect uitgevoerde bandenwissels zijn namelijk net zo belangrijk als snelle rondetijden.

Team manager Johan Geerinck (uiterst links) zag dat het goed was.

Wanneer teammanager, en zaakvoerder van Bike Parts, Johan Geerinck het heeft over een grensoverschrijdende samenwerking, is dat nog zacht uitgedrukt. De Nederlandse equipe van Van De Kamp levert niet enkel logistieke en materiële ondersteuning. Via hen blijken er al contacten gelegd met Suzuki-specialist Hoegee. Een autoriteit in de Lage Landen als het op snelle Suzuki-motorblokken aankomt.

Het moet gezegd dat alle troeven aanwezig zijn om er een succesverhaal van te maken. Met Team Bike Parts – Van De Kamp weet “onzen Denny” zich verzekerd van een uitmuntende basis.

Wij hopen op een schitterend seizoen en wensen het team alvast veel succes.

Kalender

01/05/2018: Race 1 – Circuit Nürburgring – Duitsland
07/05/2018: Suzuki-day – Circuit de Mettet – België (acte de présence)
25-27/05/2018: Race 2 – Circuit de Magny-Cours – Frankrijk
29/07/2018: Race 3 – Circuit de Dijon-Prénois – Frankrijk
12/08/2018: Deelname 6H de Spa – Circuit de Spa-Francorchamps – België
22/09/2018: Race 4 – Motorsport Arena Oschersleben – Duitsland

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.