De nieuwe Multistrada 1260 Enduro is er!

Ducati lanceerde zonet wereldwijd de hun Multistrada 1260 Enduro. Kort samengevat: meer pk’s, meer koppel, nieuw kader, meer comfort en meer elektronische toeters en bellen. 

Het Italiaanse merk mikt duidelijk vol op performantie en comfort: de perfecte combinatie voor reizen, on- en offroad. Dat blijkt alvast uit het promo-filmpje dat bij deze nieuwe Multistrada 1260 Enduro hoort. Geniet vooral even mee.

De nieuwe Multistrada 1260 Enduro kreeg een nieuw Ducati Testastretta DVT 1260 motorblok aangemeten. Deze nieuwste uitvoering van de Testastretta is goed voor 158pk en 128Nm koppel. Onder andere het gebruik van het DVT-systeem (Desmodromic Variable Timing) zorgen voor een koppelafgifte die mooi gelijkmatig is bij lage toerentallen maar die tegelijk sportieve prestaties bij middelhoge snelheden garandeert.

Ook het kader kreeg een stevige update, om het beste compromis te vinden voor offroad rijden en handelbaarheid, met of zonder bagage of passagier. Het volledig instelbare ‘Ducati Skyhook Suspension EVO’ (DSS) geeft je daarbij enorm veel mogelijkheden.

Ook de elektronische toeters en bellen werden niet vergeten: cornering ABS, DTC, DWC. De nieuwe Multistrada 1260 Enduro kreeg de nieuwste en meest geavanceerde Ducati technologie mee. De Bosch Cornering ABS laat je in alle veiligheid harde rem-manoeuvres uitvoeren, zelfs op hellingshoek. De Ducati Traction Control houdt de power op je achterwiel in toom. En dan zijn er nog de Ride by Wire, Ducati Wheelie Control en de elektronisch instelbare Ducati Shyhook Suspension (DSS) Evolution.

Het dashboard kreeg ook een nieuwe interface mee die alles intuïtief en makkelijk instelbaar moet maken, met cruise control, hands-free opstarten en knoppen aan het stuur die ook oplichten.

De nieuwe Multistrada is voorlopig beschikbaar in 2 kleuren: iets goudkleurig, en uiteraard vurig rood.

We geven tenslotte ook nog even de meest belangrijke specs mee:

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.