David Silver opent grootste Honda Museum buiten Japan

Privé-verzamelaar David Silver heeft de grootste collectie Honda’s buiten Japan. Sinds maandag is die ook publiekelijk te bezichtigen.

David Silver heeft al sinds 1986 een bedrijf dat gespecialiseerd is in reserve onderdelen voor klassieke Honda’s. De laatste jaren was Silver echter steeds meer bezig om klassieke Honda’s te traceren en door te verkopen aan klanten en tegelijkertijd zijn eigen collectie uit te breiden.

“Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik een dealer met een klein museumpje die zijn collectie wilde verkopen. Het ging in totaal over zo’n 120 stuks. Kort daarna was er nog een verzamelaar in Europa die zijn collectie Honda’s uit de jaren ’50 van de hand wilde doen. En toen is het eigenlijk goed uit de hand gelopen.” aldus Silver.

Geen racemotoren

De Honda’s die tentoongesteld zijn, werden zorgvuldig uitgekozen en de nadruk ligt op straatmotoren. David Silver wil vasthouden aan het thema ‘Bikes I used to own’ en racemotoren en andere exotica mijdt hij liever.

Het museum bevindt zich te Leiston, Suffolk op zo’n drie uur rijden vanuit Dover. Meer info over het museum vind je op deze website: http://www.davidsilverhondacollection.co.uk