Dall’Igna: “Ducati zal ‘Hammerhead’-kuip gebruiken”

In een interview met GPone heeft de baas van Ducati Corse, Gigi Dall’Igna aangekondigd dat de Italianen binnenkort de zogenaamde ‘Hammerhead’ voorkuip zullen gebruiken.

Volgens Dall’Igna is het aërodynamische kuipwerk nog vol in ontwikkeling, al zou dit één van de sterke punten van de GP17 moeten worden. Zowel Lorenzo als Dovizioso kloegen tijdens de eerste paar races van het seizoen over instabiliteit aan de voorzijde en het gerucht deed zelfs de ronde dat Ducati werkte aan een nieuw frame.

Die geruchten veegt Dall’Igna echter van tafel: “Er komt geen nieuw frame. Het huidige voldoet ruim omdat we het gemakkelijk kunnen aanpassen. Ons probleem is momenteel dat het chassis zonder de winglets niet perfect uitgebalanceerd is.”

Nog volgens Dall’Igna werd Ducati veruit het hardst getroffen door de ban op winglets. Momenteel is het team dus volop bezig met de ontwikkeling van nieuw kuipwerk, al mogen er slechts twee kuipen gehomologeerd worden voor het seizoen. De meeste constructeurs verkiezen dan ook om nog enkele races af te wachten en zeker te zijn van de voordelen van het aërodynamische kuipwerk.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.