Crash maakt einde aan recordpoging Guy Martin

Triumphs recordpoging op de zoutvlakte van Bonneville is geƫindigd in een teleurstelling. Guy Martin verloor de controle over de Infor Rocket Streamliner.

triumph_salt_lsr-694

Triumph was er snel bij om een statement uit te brengen: “De recordpoging werd extra bemoeilijkt door de verraderlijke omstandigheden op de Bonneville zoutvlakte. Bij de start verliep alles vlekkeloos en Guy vertrok vlot aan zijn FIM-gecertificeerde recordrun. In de eerste mijl werd er voldoende snelheid gemaakt, maar toen verloor de streamliner tractie op een nat stuk van de zoutvlakte. Hierdoor gleed de achterband weg en kwam de motor uit balans. Guy is volledig ongedeerd, al moet de streamliner een volledige inspectie ondergaan vooraleer we aan een nieuwe run kunnen beginnen.”

triumph_salt_lsr-701

 

Ook Guy wilde zelf een woordje kwijt: “Het is allemaal deel van de job, niet? Als het zo gemakkelijk was om dit record te breken, dan had iedereen het ondertussen wel gedaan. Nu moeten we gewoon een nieuw plan bedenken en opnieuw proberen zodra we de kans krijgen.”

triumph_salt_lsr-671