Moto Guzzi wil opnieuw racen

Volgens het Italiaanse magazine Insella zou Moto Guzzi opnieuw plannen hebben om te gaan racen. Het bericht komt volgens Insella rechtstreeks van Davide Zanolini, de marketing director bij Guzzi.

Misano stond vorig weekend niet enkel in het teken van de MotoGP, want ook Moto Guzzi werd er in de bloemetjes gezet. Het roemrijke merk uit Mandello del Lario vierde zijn 95ste verjaardag en ter ere daarvan gaf Davide Zanolini een korte toespraak. Hierin verklaarde hij erg tevreden te zijn met de manier waarop Guzzi de laatste jaren erin slaagt om een jonger publiek aan te spreken, al zou hij nog meer willen inspelen op het sportieve verleden van Guzzi. Het merk is een onderdeel van de Piaggio group, waarin al het sportieve werk steeds naar Aprilia Racing verschoven wordt. Zanolini verklaarde in Misano dat we in de niet zo verre toekomst opnieuw een Moto Guzzi in racecompetities zullen zien, al bleef hij verder erg vaag.

guzzi

Aangezien Aprilia zowel deelneemt in het WSBK en in de MotoGP, staat het buiten kijf dat de Piaggio group over voldoende knowhow beschikt om ook voor Moto Guzzi een sportief plan op poten te zetten. Sommige journalisten gingen zelfs al zo ver om te gokken dat Aprilia Racing zou vasthouden aan een sterke traditie in de Superbikes, terwijl de huidige MotoGP-motoren gewoon een adelaarslogo op de tank zouden krijgen. Voorlopig klinkt het allemaal een beetje als science fiction, al hebben we uit het verleden geleerd dat je van de Italianen alles kan verwachten.