Circuit of Wales komt er niet, Dorna in problemen

Na enkele jaren lobbyen is nu bekendgemaakt dat het Circuit of Wales er toch niet zal komen.

Het Circuit of Wales was een groot project voor een circuit bij Ebbw Vale in Zuid-Wales. Het project zou in totaal 280 miljoen pond kosten en grotendeels gefinancierd worden door de overheid van Wales en investeringsbedrijf Aviva. Beide geldschieters trokken gisteren echter officieel de stekker uit het project nadat bleek dat de kosten gestegen waren tot 433 miljoen pond.

Daarbij komt nog dat de drijvende kracht achter het project, HOTVDC beloofd had dat het circuit en bijhorende technologiepark zo’n 6.000 jobs zou creëren, een cijfer dat in realiteit dichter bij de 600 zou liggen volgens de overheid.

De stopzetting van dit project betekent ook een probleem voor Dorna dat reeds een vijfjarig contract met het circuit gesloten had voor de Britse MotoGP-manche. MotoGP organisator Dorna heeft een contract met mediahuis BT Sport waarin het verplicht wordt om een race in het V.K. te organiseren en dus lijkt het erop dat het circuit van Silverstone binnenkort een koopje kan doen. Het is immers het enige Britse circuit dat goedgekeurd is om de MotoGP te vergasten. Enkel Donington zou na grondige aanpassingen eventueel nog geschikt zijn om een GP te organiseren, al lijkt die kans op korte termijn erg klein.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.