Brough Superior AMB 001 bij de dealer

Brough Superior is begonnen met het uitleveren van hun AMB 001. Deze motorfiets is een samenwerking tussen Brough Superior en Aston Martin en werd reeds in 2019 voorgesteld op de EICMA.

De AMB 001 is het mooiste bewijs dat ambitieuze prototypes soms wél effectief het daglicht zien, in tegenstelling tot de nieuwe renders van zelfbenoemde elektrische superbikes die iedere maand her en der opduiken. Deze motor staat nu in levende lijve bij de dealer, zo ook bij Aston Martin Antwerpen. Het spreekt voor zich dat de oplage zeer beperkt is, met een productierun van amper 100 voertuigen.

Het addertje is wel dat het hier gaat om een ’track only’ voertuig, oftewel: hij is niet gehomologeerd voor straatgebruik. Veel kans dus dat ze alle 100 verdwijnen in de collectie van rijke Aston Martin liefhebbers. De motor beschikt over een 997cc v-twin die meer dan 180pk moet leveren voor 180 kilo drooggewicht…al zijn dat uiteraard cijfers die we niet kunnen controleren. Eén ding is zeker: qua looks is de AMB 001 erg speciaal.

We hebben uit goede bron dat er nog amper 10 AMB 001’s te bestellen zijn, dus als je nog wat kleingeld in je zakken hebt steken, iets meer dan 100k, dan kan je even richting de Aston Martin dealer lopen.