De KTM Duke 790 is terug

KTM herintroduceert de DUKE 790 aan een heel straffe prijs. ‘The Scalpel’ moet voortaan slechts €8.999 kosten, een prikje in vergelijking met sommige concurrenten.

KTM plaatst deze 790 Duke tussen de lichtere en specifiek voor A2 bedoelde Duke 390 en de sterkere Duke 890(R). Het motorblok krijgt buiten Europa de oude configuratie van 105 pk, maar voor onze markt is hij dus 10 paardjes minder krachtig, met het oog op A2-rijders.

Mocht je die tien pk missen, is er dus de overstap naar de 890 Duke. Die laatste neemt het op tegen motoren in de ‘boven’ middenklasse zoals de Kawasaki Z900, Street Triple RS en de Yamaha MT-09. De nieuwe Duke 790 behoudt de gekende looks van de originele scalpel met twee nieuwe kleuren en voegt er enkele interne updates aan toe. Het motorblok werd onderhuids aangepast om de betrouwbaarheid ten goede te komen en elektronica zoals bochten-ABS is een nieuwigheid.

Voor de A2-klasse komt deze motorfiets goed voor de dag met een sterk elektronica-pakket, scherpe rij-eigenschappen en KTM’s typische styling.