Britse motorindustrie tegen Brexit

De Britse Motorcycle Industry Association (MCIA) is tegen een Brexit en heeft aangegeven dat het de prijzen van nieuwe motorfietsen negatief kan beïnvloeden.

De voorzitter van de vereniging, Steve Kenward, merkte op dat een Brexit enkel risico’s voor de Britse motorsector met zich mee brengt en zo goed als geen profijt. De MCIA kwam tot die conclusie na een referendum bij zijn leden, waaronder ook de Britse afdelingen van alle grote motorfabrikanten.

Wetgeving

Eén van de zaken die de MCIA als problematisch ziet, is dat er op vlak van wetgeving omtrent motorfietsen weinig tot niets veranderd kan worden aangezien er na een Brexit andere prioriteiten zullen zijn. Nu Groot-Brittannië bij Europa hoort kent iedereen de wetgeving, weet iedereen aan wat ze zich kunnen verwachten en zijn er ook de kansen en kanalen om hierover te onderhandelen om er als sector zo goed mogelijk uit te komen. Een Brexit zou dus vooral onzekerheid brengen.

Rijbewijs

Een andere kwestie waar de MCIA leden het moeilijker mee heeft is de onduidelijkheid betreffende het motorrijbewijs. Een deel van deze regulering is in handen van Europa en een deel wordt geregeld door de lidstaten zelf. Toch blijft Kenward positief: “Nu weten we dat er moeilijkheden zijn, al kennen we de problemen en weten we ook hoe we er mee kunnen omgaan. In het geval van een Brexit is er geen idee hoe we de problemen kunnen aanpakken.”

Bron: Visordown

Naamloos-1