Samsung en Yamaha lanceren Smart Windshield

Samsung heeft een concept uitgebracht dat je windscherm verandert in een extra kleurendisplay. Zo worden o.a. de gegevens van je smartphone of GPS geprojecteerd op je windscherm.

Een app op je smartphone zorgt ervoor dat je al je gegevens kan zien op het smart windshield.
Een app op je smartphone zorgt ervoor dat je al je gegevens kan zien op het smart windshield.

Het persbericht is zeer karig met technische informatie, al lijkt het erop dat Samsung’s Smart Windshield d.m.v. een kleine projector je windscherm omtovert tot een display. Hoewel het concept getoond wordt op Yamaha’s driewielige Tricity scooter, benadrukt Yamaha dat er nog geen plannen zijn om dit effectief in productie te brengen. We stellen ons in de eerste plaats vragen bij de afleesbaarheid van het scherm in volle zon.

Het is niet toevallig dat onderstaand promofilmpje ons gebracht wordt door SamsungItalia, daar Italiƫ nog steeds een grote afzetmarkt is voor scooters. Het persbericht van Yamaha vertelt ons dat het concept bedacht werd n.a.v. het grote aantal ongevallen door scooterrijders die met hun smartphone bezig zijn. Het voornaamste doel is dan ook om de verkeersveiligheid te verhogen doordat de rijders steeds hun handen op het stuur kunnen houden.

Bedenkingen? Laat ze gerust achter in de comments hieronder of op Facebook.