Belgisch Kampioenschap wegrace Croix-en-Ternois

De traditionele opener van het Belgische wegraceseizoen vond afgelopen weekend opnieuw plaats in Croix-en-Ternoix (FR). We kregen er mooie races te zien bij de Superbikes en Supersport met tal van vaste waarden naast enkele nieuwe namen. Ook klassen zoals de Youngtimers, supertwins en sidecars konden op veel belangstelling van het publiek rekenen onder een mooie lentezon.

Terwijl gekende namen als Ouri Bikkems, Sebastien Le Grelle, Thijs Peeters (NL), Yan Ancia, Gian Mertens, Nicky de Wit en Bram Lambrechts het mooie weer maakten bij de superbikes, werd er ook flink gestreden door o.a. Jef van Calster, Romain Louppe en Evan Fievet bij de supersports.

Die laatste klasse werd helaas ontsierd door een ingreep van de Franse Federatie die Jef van Calster (foto) diskwalificeerde omwille van een te hoog aantal decibels. Een primeur in competitie waarover het laatste woord nog niet is gezegd. In Frankrijk wordt tijdens circuitdagen vanaf dit jaar ook vaker en vaker naar de decibelmeter gegrepen (met 98dB als algemene referentie), al blijft het erg teleurstellend om te zien dat dit nu ook een wedstrijdresultaat moet beïnvloeden.

Twins aan de top.

Het merendeel van het programma bestond echter uit twins, waar de Aprilia 660’s en supertwins toch wel de show stalen over de Yamaha-cups en de stocktwins. Ferre Fleerackers trok beide races aan het langste eind, al zagen we erg competitieve races met in race 2 ook een onfortuinlijke val van enkele toppers. Nicky de Wit, Kenny Meersman, en ook ‘Mister Apriliacup’ Sander Claessens waren ondanks de crash in race 2 bij de smaakmakers van dit weekend, net zoals hun tegenstanders de broers De Hert en Joshua Huertas y Broes.

De volledige resultaten ontdek je hier.