Belgian Classic GP tijdens Bikers Classics

Het hoofdthema 70 jaar MotoGP moet fans van de Bikers Classics deze zomer weer naar de Belgische Ardennen lokken. Fans die dit jaar ook kunnen genieten van de BCGP, wat staat voor de Belgian Classic Grand Prix.

Het initiatief voor de Belgian Classic Grand Prix is te danken aan Classic Racing Motorcycles Belgium (CRMB voor wie van afkortingen houdt), opgericht in 1985 en de enige Belgische club die zich volledig richt op oude competitiemotoren. De club heeft zich ten doel gesteld om oude racemotoren weer terug naar de circuits te brengen, om ze een zo breed mogelijk publiek te laten ontdekken. 

Eddy De Keyser, verantwoordelijke van CRMB:
“Onze club is sinds de eerste editie van dit geweldige evenement in 2005 een actieve partner van de Bikers’Classics. Deze bijeenkomst vindt plaats op de historische datum van de voormalige Belgische Moto GP, we konden niet anders dan erbij zijn om hulde te brengen aan onze betreurde nationale Grand Prix.”

Uit deze CRMB werd de Belgian Classic Grand Prix geboren, een race die is opgenomen op de kalenders van Classic Bike (FMB) en van International Historic Racing Organization (IHRO). Al zes jaar lang schotelt de BCGP een internationaal plateau voor van uitzonderlijke kwaliteit, zowel op vlak van de merken als van de modellen die worden getoond. 

König Paton, Ducati, Aermacchi Alla d’Oro Manx Norton, Matchless, AJS, Seeley, Drixton, Honda, Yamaha, allemaal namen die fans en liefhebbers beroeren. Wat de coureurs betreft, of het nu Italianen, Ieren, Engelsmannen, Fransen, Nederlanders of Belgen zijn, ze geven in elk geval een ‘international touch’ aan de twee races die op het programma staan.

Eddy De Keyser:
“We spreken over een 70-tal historische machines dat we zelden te zien krijgen op het continent, vooral op wedstrijden. Want het weze duidelijk, de BCGP is een race, geen demo ! Er wordt dus gestreden ! Vergeet die oordopjes en geniet van het geluid en de geur van deze motoren die ons terugbrengen naar het gouden tijdperk van de Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps. En als u hiervan geniet, ga dan zeker ook op 23, 24 en 25 augustus naar het circuit van Gedinne, de ultieme referentie op vlak van baancircuits, voor de 14e editie van de Belgium Classic Trophy!”

De twee races van de Belgian Classic Grand Prix, die worden verreden in het kader van de 2019 A-XOC Bikers’Classics, zijn gepland op zaterdag 6 juli van 14:25 tot 14:55 en op zondag 7 juli van 14:50 tot 15:30.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.