Bautista en Ducati nemen vliegende start in WorldSBK

Alvaro Bautista heeft zijn start in de WorldSBK duidelijk niet gemist. De Spanjaard won op indrukwekkende wijze de 3 races van het openingsweekend op Phillip Island in Australië. Daarmee zet het Aruba.it Ducati WorldSBK team meteen ook de nieuwe Ducati Panigale V4R op de kaart.

Bautista ruilde eind vorig jaar zijn MotoGP Ducati in voor de V4R Panigale van het Aruba.it Ducati WorldSBK team. En dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd. In het openingsweekend op het Australische Phillip Island Grand Prix Circuit behaalde hij een impressionante overwinning. De Spanjaard domineerde het hele weekend en was op alle vlakken de betere: hij zette in zowat alle sessies de snelste tijd neer en won niet alleen de 2 hoofdraces, maar ook de nieuwe Superpole sprintrace.

Daarmee is Bautista de eerste WorldSBK rookie die een overwinning behaalt sinds Max Biaggi 12 jaar geleden. Ook voor de nieuwe Ducati Panigale V4R is dit het gedroomde debuut in de WorldSBK.

“Het was een perfect weekend en mijn Superbike-debuut kon niet beter zijn!” liet Bautista na afloop weten. “Als je voor het weekend tegen me gezegd had dat ik drie races zou winnen, had ik je niet geloofd. We hebben tijdens de tests hard gewerkt om de motorfiets klaar te stomen en dat werd nu beloond. In de Superpole-race genoot ik echt van het gevecht met Rea. Ik wist dat hij erg sterk was en dat hij altijd pushte. Het tempo was ongelooflijk en ik moest me ontzettend hard concentreren, maar uiteindelijk behaalde ik de overwinning. “

“In race 2 waren de omstandigheden op de baan moeilijker dan ’s ochtends. Door de hogere baantemperatuur was het belangrijk om de banden zoveel mogelijk te sparen. Daarom heb ik in de eerste ronden hard gestreden om de situatie aan het einde in de hand te kunnen houden. Ik ben erg blij met de resultaten en vandaag is een dag die ik nooit zal vergeten! Ik ben erg dankbaar voor het Aruba-team, Ducati en mijn crew die dit voor mij mogelijk gemaakt hebben! Maar nu moeten we vooral hard blijven werken. We staan ​​nog maar aan het begin van het seizoen en ik denk dat het een kampioenschap op topniveau gaat worden. “

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.