Advertorial: TC Moto Project Spitfire

Wie afgelopen weekend 12 en 13 november naar de opening van de MaxxStore kwam, heeft hem in primeur kunnen bewonderen: De tot Spitfire-hommage getransformeerde Street Twin gebouwd door Triumph dealer TC Moto uit Zaventem. Ze bouwden de motor in het kader van de ‘Project Street Twin’-wedstrijd die werd uitgeschreven door Triumph Benelux waarbij de dealers het tegen elkaar opnemen.

tcmoto-spitfire4

TC Moto ging behoorlijk ver in de transformatie en toverde de aaibare Street Twin om tot een agressief ogende scrambler. De zwart gespaakte Triumph wielen met vette Continental TKC noppenbanden erop geven hem meteen de juiste ‘allesvreter’-toets, terwijl het korte, bruinlederen solozadel in combinatie met een klein bagagerekje onderstrepen dat je met dit ding solo op avontuur gaat. Ook bij blinden passeer je niet onopgemerkt dankzij de hoge Vance & Hines 2-in-1 einddemper, uiteraard voorzien van heat wraps om de voorbochten.

tcmoto-spitfire9
Wie er de modder mee induikt ziet de zandbrokken waarschijnlijk om de oren vliegen met die mooie, maar korte aluminium spatborden. Triumph adventure voetsteunen bijten zich vast in je voetzolen terwijl de aluminium carterplaat het waterkoelde twinnetje beschermt. De tank met haaiebek – net zoals het Supermarine Spitfire gevechtsvliegtuig waarmee de Britten de Battle of Britain wonnen – eist veel aandacht op, waardoor je de kleine details bijna over het hoofd zou zien.

tcmoto-spitfire5

Het kleine achterlichtje, het stuur met variabele diameter en bruinlederen handvatten, de stoere tankstrap, de zwarte tankdop, het gepersonaliseerde remreservoir, de geborstelde aluminium hendels,… nochtans zijn het die kleine details die de creatie er als een homogeen, afgewerkt geheel doen uitzien. Een onbetaalbaar geheel? Niet echt, want de uiteindelijke verkoopprijs blijft onder de 14.000 euro, een toegevoegde waarde van 5.100 euro aan onderdelen, materialen en werkuren.

 

tcmoto-spitfire2De wedstrijd loopt einde deze week af, waarna je de motor – samen met de andere deelnemers – op zondag 20 november kan bewonderen in het Pier15 skatepark in Breda. Wie een stem uitbrengt maakt kans op een kledingcheque ter waarde van 500 euro te besteden aan Triumph kledij. Stemmen op TC Moto’s interpretatie van het Street Twin Project doe je door hier te klikken.

tcmoto-spitfire6 tcmoto-spitfire7 tcmoto-spitfire8tcmoto-spitfire10tcmoto-spitfire11tcmoto-spitfire12tcmoto-spitfire3