24u Spa-Francorchamps in zee met Franse MotoGP organisator

Vandaag werd de 2023 editie van de 24H Spa-Francorchamps officieel aangekondigd in het museum van het circuit in Stavelot. De race zal volgend jaar in handen zijn van het organiserende team van Claude Michy, oftewel de mensen achter o.a. de Franse MotoGP manche. De organisatie maakt er geen geheim van dat ze blijven dromen van meer motorraces op Spa, zoals het WK Superbikes of zelfs MotoGP.

De 24H Spa-Francorchamps hoeven geen introductie, van 1973 tot 2003 waren de 24U van Luik immers één van de meest prestigieuze wedstrijden op de endurance kalender. Na een gigantische verbouwing van het circuit van Spa-Francorchamps om de veiligheid voor motorrijders te verhogen, keerde het WK Endurance vorig jaar terug, met als kers op de taart een Belgisch getinte overwinning door het BMW Motorrad World Endurance team o.l.v. Werner Daemen.

Fanzone, festivalterrein

Voor 2023 gaat de organisatie van het WK nog een stap verder met een prachtige kalender, en in het geval van Spa ook met een nieuwe team achter de organisatie. Er wordt niet enkel ingezet op een parade in het centrum van de stad, maar ook op een nieuwe fanzone waarbij het circuit wordt omgetoverd tot een festivalterrein.

Win een gridwalk!

Over de grote sponsors van het event werd nog niet gesproken, maar het is duidelijk dat de organisatie Spa opnieuw op het wereldpodium wil krijgen tussen de grootste internationale motorcircuits. De droom van WSBK of zelfs MotoGP op Spa blijft levend, en om daaraan te werken wordt nu alles in het teken gezet van een magnifieke 24uurswedstrijd. Wie er snel bij is, kan zelfs de unieke ervaring van een gridwalk winnen – voorbehouden voor de eerste 400 ticketreservaties!

Meer info: https://www.24hspamotos.com/fr/