TFT-dashboard voor Yamaha nakedbikes

Yamaha’s MT-125 en MT-07 krijgen een TFT-dashboard…eindelijk! De bestsellers uit het Yamaha nakedbike gamma liepen qua cockpit al een tijdje achter op de concurrentie, maar halen een stukje in voor 2023. Het is voorlopig wel nog wachten op afbeeldingsmateriaal – dat krijgen we ongetwijfeld na de EICMA motorbeurs op 8 november.

Het is geen nieuws dat Yamaha een beetje achterloopt als het aankomt op de looks van hun dashboards. Hoewel de LCD-schermpjes minstens even overzichtelijk zijn, verlangen kopers vandaag de dag immers een modern kleuren-TFT om alle mogelijke moderne snufjes te kunnen regelen en dat liefst van al in connectie met hun smartphone via Android of Apple Carplay. Dat laatste verwachten we nog niet op de populaire 700 en 125… maar via Yamaha’s MyRide App krijg je dus wel een stuk connectiviteit mee. Verder lees je in het persbericht hieronder dat de 07 vanaf nu standaard klaar is om uitgerust te worden met een -nog steeds optionele- quickshifter.

Meer nieuws op de EICMA!

PERSBERICHT

Nieuw connected TFT-instrumentenpaneel voor de best verkopende MT-07 en MT-125

Met hun compromisloze styling, krachtige chassisontwerpen en opwindende koppelrijke crossplane-motortechnologie is het geen verrassing dat Yamaha’s Hyper Naked-modellen zich hebben gevestigd als de bestverkochte modellen in hun respectieve categorieën.

Het MT-gamma is geïnspireerd door de alternatieve motorfietscultuur die wordt gekenmerkt door de Dark Side of Japan-filosofie en heeft 10 jaar lang voortdurend succes geboekt op de Europese markt. Met meer dan 420.000 exemplaren verkocht, hebben deze Yamaha Hyper Nakeds hun eigen subcultuur gecreëerd van MT-rijders die geïnspireerd zijn door hun rauwe aantrekkingskracht en het vermogen om verbluffende real-world prestaties te leveren.

Met een indrukwekkende mix van superwendbare rijeigenschappen, uitstekende acceleratie en een compromisloze houding bestrijkt het MT-gamma het hele segment van 125 cc tot 1.000 cc en biedt het een naadloze opstap voor elke rijder, ongeacht zijn leeftijd.

Voor 2023 wordt dit buitengewoon succesvolle gamma versterkt met versies met hogere specificaties van de MT-07 en MT-125 – evenals de voortzetting van de bestseller aller tijden van de Hyper Naked-categorie in de vorm van de MT-07 Pure. De volledige line-up wordt aangevuld met de iconische MT-09 & MT-09 SP die ook verkrijgbaar zijn in 35 kW en de opmerkelijke MT-10 & MT-10 SP – de krachtigste Yamaha Hyper Naked.

2023 MT-07:

Nieuwe TFT-kleurenmeter met smartphoneconnectiviteit

De MT-07 staat al een decennium aan de top van de verkooplijsten en behoeft weinig introductie. Het volstaat te zeggen dat het oorspronkelijke concept van een koppelrijke motor in combinatie met een compact en wendbaar chassis, afgewerkt met een krachtig kuipwerk, fundamenteel hetzelfde is gebleven – wat aantoont dat Yamaha’s ontwerpers het meteen goed hadden.

De kernwaarden van de MT-07 worden zeer gewaardeerd door Europese rijders en met een verkoop van meer dan 160.000 exemplaren is deze machine een van de meest succesvolle Yamaha-motoren aller tijden. Sinds het oorspronkelijke model in 2014 werd geïntroduceerd, is het geleidelijk geëvolueerd om te voldoen aan de eisen van de markt, maar Yamaha heeft er altijd voor gezorgd dat het pure en onverdunde ontwerp van deze opmerkelijke middenklasser zijn essentiële karakter heeft behouden.

5-inch TFT-kleurenmeter met dubbel thema

De 2023 MT-07 is voorzien van een reeks upgrades die het pakket verbeteren, maar trouw blijven aan het basisconcept waar zoveel rijders van houden. De belangrijkste upgrade is het nieuwe 5-inch TFT-kleurenscherm dat keuze biedt uit twee verschillende schermthema’s. Het Street thema heeft een modernere lay-out met een toerenteller met indicatiebalken bovenaan en digitale snelheids- en versnellingsweergave – terwijl het Touring thema een meer conventionele ronde toerenteller in analoge stijl rechts op het scherm heeft en een digitale snelheidsmeter links.

Smartphoneconnectiviteit met MyRide-app

Door de gratis MyRide-app van Yamaha te downloaden op hun smartphone, kunnen rijders via Bluetooth® verbinding maken met de Communication Control Unit op de nieuwste MT-07 en inkomende meldingen van oproepen, e-mails en berichten bekijken op de nieuwe TFT-meter.

Indien het systeem dienovereenkomstig is ingesteld, kan het de rijder ook op de hoogte brengen van elk technisch probleem dat op de MT-07 wordt gedetecteerd en kan het een kennisgeving via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een ander contact dat door de rijder is aangewezen.

MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motor, het bijhouden van de genomen route en het registreren van de afgelegde afstand, acceleratie, topsnelheid, hellingshoek en nog veel meer. Gegevens kunnen worden gedeeld op sociale media, vergeleken en besproken met andere Yamaha Hyper Naked-rijders op enkele van de vele internetfora en socialemediagroepen.

Voorbedraad voor eenvoudige montage van de quickshifter

De uitgebreide lijn originele Yamaha-accessoires omvat talrijke stilistische, comfort- en prestatieproducten die de MT-07-rijder kan kiezen om zijn machine te upgraden en te personaliseren. Om de montage van een quickshifter te vergemakkelijken, is de nieuwste MT-07 voorbedraad met de nodige elektronica, zodat u snel en eenvoudig kunt profiteren van de opwindende acceleratie en naadloze schakelingen die dit nieuwe originele Yamaha-accessoire biedt.

 

2023 MT-07 en 35kW MT-07:

Nieuwe kenmerken

  • 5-inch TFT-kleurenmeter:
  • Selecteerbare Straat- of Touring-schermen
  • Smartphoneconnectiviteit met MyRide-app
  • Gebruiksklaar geleverd voor montage van de quickshifter

 

Kleuren

2023 MT-07 en 35kW MT-07 blijven verkrijgbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black.  

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen kunnen verschillen per regio. Neem contact op met uw nationale Yamaha distributeur voor meer informatie.

MT-07 Pure: Pure riding pleasure

De winnende formule die Yamaha’s middenklasser Hyper Naked de afgelopen 10 jaar tot zo’n groot succes heeft gemaakt, wordt voortgezet in de vorm van de MT-07 Pure. Yamaha streeft ernaar de ruimste keuze aan MT-modellen aan te bieden, zodat elke rijder de kans krijgt om in elke fase van zijn rijcarrière te genieten van de opwindende Yamaha Hyper Naked-ervaring.

De MT-07 Pure is verkrijgbaar in zowel een full power- als een 35kW-versie en is een voortzetting van het 2022 specificatiemodel (met omgekeerde LCD-meter) en biedt veel kostenbewuste klanten en rijscholen de kans om te genieten van het pure rijplezier dat standaard bij deze legendarische motorfiets hoort. 

Kleuren

MT-07 Pure zal beschikbaar zijn in Yamaha Black.

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen kunnen verschillen per regio. Neem contact op met uw nationale Yamaha distributeur voor meer informatie.

2023 MT-125: Nieuwe geconnecteerde 5-inch TFT-kleurenmeter

Met zijn krachtige uiterlijk, grote waarde en Yamaha Hyper Naked familie-DNA is de MT-125 een van de bestverkochte modellen in zijn klasse. De MT-125 is populair bij een breed scala aan klanten, van A1-rijbewijshouders tot meer ervaren rijders die op zoek zijn naar een karaktervol lichtgewicht. Bovendien is de motor in 2023 opgewaardeerd met een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm dat smartphoneconnectiviteit biedt.

Het systeem is identiek aan het nieuwe ontwerp van de MT-07, maar er is slechts één displaythema beschikbaar: Street Theme. Nadat de MyRide-app van Yamaha is gedownload naar de smartphone van de rijder en gekoppeld aan de Communication Control Unit van de MT-125, kunnen rijders inkomende meldingen van oproepen, e-mails en berichten bekijken op het kleurenscherm.

Indien het systeem dienovereenkomstig is ingesteld, kan het de rijder ook op de hoogte brengen van elk technisch probleem dat op de MT-125 wordt gedetecteerd en kan het een kennisgeving via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een ander contact dat door de rijder is aangewezen.

De gratis MyRide-app van Yamaha maakt niet alleen smartphoneconnectiviteit mogelijk, maar voegt ook een extra dimensie toe aan elke rit door tijdens elke rit een reeks gegevens te registreren. Hiermee kan de bestuurder genomen routes bekijken en andere informatie over de prestaties van de motor bekijken. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de manier waarop zij de motor gebruiken en hun favoriete wegen en plaatsen te onthouden – en het is geweldig om te delen en te vergelijken met gelijkgestemde MT-rijders op sociale media.

Nieuw Traction Control System

De MT-125 heeft al een uitgebreide specificatie, waaronder een 125cc-motor met koppelverhogende Variable Valve Actuation, evenals een Assist&Slipper-koppeling, upside-down vorken en schijfremmen met grote diameter. Voor 2023 is het uitrustingsniveau van de MT-125 verder verfijnd met een nieuw Traction Control System dat de rijder nog meer vertrouwen en controle geeft.

 

2023 MT-125: Nieuwe kenmerken

  • 5-inch TFT-kleurenmeter:
  • Smartphoneconnectiviteit met MyRide-app
  • Traction Control System

 

Kleuren

MT-125 blijft beschikbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black. 

 

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen kunnen verschillen per regio. Neem contact op met uw nationale Yamaha distributeur voor meer informatie.

Originele Yamaha-accessoires

Het assortiment originele Yamaha-accessoires omvat een uitgebreide reeks van kwaliteitsonderdelen voor het Hyper Naked-gamma om uw machine aan te passen aan uw levensstijl en aan uw persoonlijke prioriteiten. Met alles van topkoffers en billet hendels tot hoogwaardige Akrapovič uitlaten en Öhlins achterschokdempers is het eenvoudig om een unieke machine te creëren.

U kunt deze kits en accessoires bestellen en op uw nieuwe motorfiets laten monteren voor u hem ophaalt bij uw Yamaha-dealer. Alle onderdelen in de pakketten kunnen ook afzonderlijk worden gekocht.

MyGarage-app

De MyGarage-app van Yamaha is een snelle en eenvoudige manier voor klanten om thuis een virtuele Hyper Naked met tal van originele accessoires te bouwen via hun smartphone of laptop. Met de gratis app kunnen gebruikers accessoires toevoegen en verwijderen om hun ideale MT samen te stellen en het eindresultaat vanuit elke hoek in 3D te bekijken.

Dankzij de MyGarage-app moet u nooit meer aarzelen of een accessoire wel past bij uw motorfiets. Als u de juiste accessoires hebt gekozen, mailt u het pakket naar een door u gekozen Yamaha-dealer die deze originele accessoires zal monteren op uw nieuwe Hyper Naked.

Ga naar www.yamaha-motor.eu voor meer informatie over originele Yamaha-accessoires en kleding of over MyGarage.