2021: Kawasaki ZX-10R & RR

Kawasaki kondigde eerder aan 6 (!) nieuwe modellen te introduceren voor 2021. Dankzij de Australische homologatie krijgen we een eerste (zwaar gepixeld) zicht op de nieuwe ZX-10.

In de racerij zijn er nog maar zelden compleet nieuwe motoren en de basis van deze ZX-10’s lijken dus verder te borduren op de ZX-10R en RR die we reeds kenden. De grootste aanpassingen zitten in het kuipwerk, het dashboard en ongetwijfeld ook in het motorvermogen en de elektronica.

Winglets?

Wat betreft styling kiest Kawasaki voluit voor de lijn die werd ingezet met de H2R en die intussen doorsijpelde naar hun volledige modelrange. Echte uitstekende winglets zijn moeilijk te zien op deze beelden, maar de ‘hoektanden’ onder de koplampen doen dienst om aerodynamische downforce te creëren.

+200PK?

Uit achteraanzicht bemerken we een nieuw TFT-scherm ter vervanging van Kawa’s redelijk klassieke LCD scherm. Het is zo goed als zeker dat er achter dat scherm ook een geüpdate elektronicapakket schuilgaat, net zoals je er gif op kan innemen dat het motorblok nog opgepept werd. een kleine gok? Kawa doorbreekt de 200pk-grens.

Meer info volgt de komende dagen, net als info over de andere nieuwe Kawasaki’s.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd