2018: Nieuwe, krachtigere Ducati Multistrada 1260

Ducati werkt aan een nieuwe versie van de Multistrada die meer dan waarschijnlijk zal beschikken over het 1260 motorblok dat we al kennen van de XDiavel.

Het nieuws kwam aan het licht in de Verenigde Staten, waar Motorcycle.com een verandering opmerkte in de documenten die Ducati onlangs indiende bij de California Air Resources Board. Hieruit bleek trouwens niet alleen dat de Multistrada binnenkort niet enkel over een 1.262cc motor zal beschikken.

De Ducati XDiavel is goed voor zo’n 156pk en wordt beschouwd als het neusje van de Testastretta-zalm dankzij o.a. dankzij Ducati’s variabel kleptimingssysteem (DVT) dat we ook op de huidige Multi terugvinden. De nieuwe Multi zou echter nog een stap verder gaan, want in de uitlaatgassen zou dubbel zoveel CO2 en drie keer zoveel CO zitten. En meer uitlaatgassen, betekent meestal ook meer power…

Of het een volledige restyling wordt, dan wel een grondige update: voor 2018 mag je grootse dingen verwachten dan de Multi en wij gokken op zo’n 170 briesende Italiaanse paardjes.

Meer nieuws in November, in aanloop naar de EICMA motorbeurs.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.