Vanaf volgend jaar zal de maximumsnelheid op de gewestwegen nog maar 70 km/u bedragen. De snelheidsverlaging komt er om het aantal verkeersdoden naar beneden te halen.

“Eenmaal uit de bebouwde kom duwen we het gaspedaal vaak te hard in”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) aan het Laatste Nieuws. “De verkeerssnelheid op de gewestwegen moet dalen en daarom wordt de norm verlaagd.” Vorig jaar vielen er in Vlaanderen nog 390 doden en vaak lag overdreven snelheid aan de oorzaak. Weggebruikers houden zich wel steeds beter aan de snelheidslimiet binnen de bebouwde kom, maar daarbuiten worden ze gemakkelijk overschreden.

Minder nieuwe verkeersborden

De ingreep heeft grote gevolgen, zo moeten er in totaal meer dan 16.000 verkeersborden weggehaald worden. Daarbij zijn ook een hoop borden van 70 km/u, want voortaan gaat de politiek uit van de regel ‘waar geen bord staat, mag je maximaal 70 rijden’, aldus Lieselotte Bailly van het Agentschap Wegen & Verkeer. “Wel bestellen we nog nieuwe borden, voor de wegen waar je uitzonderlijk nog 90 mag. Die plaatsen we tussen 1 oktober en 31 december.”

 

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts

2 Responses

  1. Arne

    Jammere zaak… 90 km/u is toch geen overdreven hoge snelheid? Tegenwoordig mag er niks meer!

    Misschien ineens ook de 120 km/u op autosnelwegen laten dalen naar 100 en in de bebouwde kom alles naar 30 herleiden?

  2. de smet johnny

    dit gaat niets veranderen aan die verkeersongevallen,degene die de ongevallen veroorzaken houden zich ook niet aan 90km/u,dus zeker ook niet aan 70km/u.