Er zijn honderden theorieën over de toekomst van Valentino Rossi in de MotoGP. Voor The Doctor himself is het nochtans redelijk eenvoudig: “Ik blijf doorgaan.”

De coronacrisis gooit roet in het eten van de MotoGP, maar ook voor het seizoen 2020 was er al veel geroezemoes over de toekomst van de 9-voudige wereldkampioen. Ene zekere Fabio Quartararo maakte furore op de Petronas satelliet-Yamaha’s en dan gaat de geruchtenmolen over transfers nu eenmaal aan het draaien.

Rossi kondigde zelf aan dat hij zelf zou beslissen over zijn toekomst na enkele races in 2020, afhankelijk van hoe competitief hij was op de fabrieksmachine. Indien hij verder wilt racen, gaf Yamaha al aan dat er ook in 2021 een Petronas-machine met fabriekssteun voor hem zou klaarstaan.

Dit plan ging de versnipperaar in door de coronacrisis, al blijkt hij in een interview met Matthew Birt van MotoGP erg optimistisch, zoals u hieronder zelf kan zien.

“Het probleem is dat we nu niet racen. Ik zal mijn beslissing dus vroeger moeten nemen aangezien we in het beste geval pas in de tweede helft van het seizoen zullen starten. We hopen op augustus of september.” aldus Rossi. “Ik wil sowieso voortdoen, maar ik moet nu beslissen zonder eerst te racen. Het is niet ideaal om nu te stoppen aangezien we dit jaar misschien helemaal niet racen. Het is dus eerlijker voor mij om nog een kampioenschap mee te rijden en dan pas te stoppen. In 2021 hoop ik dus zeker nog mee te rijden.”

Of 2021 Rossi’s laatste seizoen wordt, zullen we dan pas zien, al zullen de talrijke VR46-fans wel opgelucht adem halen. De kans op een tiende kampioenschapstitel is klein, maar zeg nooit nooit. En bovendien kan de competitieve Petronas-Yamaha motor nog zorgen voor enkele mooie prestaties tijdens Rossi’s afscheid van de sport.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts