EICMA: Yamaha presenteert nieuwe Tracer 700 en TMAX 560

Yamaha heeft zonet in een ‘backstage-show’ het doek van een aantal nieuwe producten voor 2020 gehaald. Van de MT-03 en MT-125 wisten we al langer dat ze een update kregen, maar er waren ook twee échte premières.

Na een verplichte passage bij de kleine nakedbikes en de recent gelanceerde YZF-R1 en R1M, was het tijd voor echte nieuwigheden. Te beginnen met de Tracer 700. Die krijgt een Euro-5 update met een ander, strakker smoelwerk en een nieuw dashboard. Bewegende beelden van de nieuwe middenklasse toerer zie je hieronder. De volledige technische info en afbeeldingen vind je al op de website van Yamaha.

Vervolgens bracht Yamaha Europe topman Eric de Seynes ons naar de maxiscooter par excellence, de TMAX. Die krijg een grotere longinhoud en is er nu in 2 uitvoeringen. De TMAX 560 en de ‘Tech Max’ met instelbare vering.

Tot slot ontdekten we op de Youtube-pagina van Yamaha Europe ook nog een filmpje van een ‘Ultimate Edition’ voor de FJR 1300 AS. Gaat de toerbuffel met geautomatiseerde versnellingsbak zijn laatste jaar in? Who knows, maar dit is in ieder geval een mooi eerbetoon voor de motor die al twintig jaar in het gamma is.


Wie de volledige show zelf wil bekijken, doet dat hier:

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.