EICMA: MV Agusta Brutale 1000 RR

MV Agusta is er weer helemaal terug met een nieuwe Brutale 1000 RR, naast enkele andere modellen waarover u zo dadelijk meer nieuws krijgt in een apart artikel. De bruutste Italiaanse nakedbike verscheen eerder als ‘Serie Oro’ in gelimiteerde oplage en nu is er dus een uitvoering voor arme schooiers.

Met een prijskaartje van om en bij de 30.000 euro en een vier-in-lijn motor die goed is voor 205pk, brengt de nieuwe Brutale exact hetzelfde pakket als de Oro, maar dan zonder de carbon wielen en titanium bouten. Die laatste werden ingeruild voor aluminium en staal.

Dat terzijde zien we nog steeds een heel exclusief pretpakket van 186 kilo droog aan de haak, met Öhlins vering rondom, een 5″ TFT dashboard en volledig elektronicapakket, up/down quickshifter, LED-verlichting met bochtenfunctie, Brembo Stylema’s, en ga zo maar door.

De vraag van een eurootje of 30.000 is natuurlijk hoe deze MV presteert t.o.v. zijn concurrent uit de Ducati stal. Iets wat we volgend voorjaar graag voor u uitzoeken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.