EICMA: MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro

MV Agusta’s laatste nieuwe Brutale 1000 is klaar en er zullen er amper 300 van gebouwd worden. Met 205 pk is het zonder enige twijfel de krachtigste supernaked op de markt.

De Brutale 1000 Serie Oro is dus een exclusief kunstwerkje dat voornamelijk beroep doet op de knowhow van MV’s F4 RC uit het WK Superbikes. Niet toevallig is er ook een SC Project uitlaatlijn beschikbaar die het vermogen naar 209 pk tilt.

Het 998cc motorblok komt dus recht uit de racemotor, titanium kleppen, klepgeleiders en al. De nokkenassen zijn scherper dan die van de standaard F4, er zijn andere olieschraapringen voor minder frictie en zelfs de krukas werd compleet hertekend. Daarbij komt nog een 5″ TFT dashboard, wat zich hopelijk zal doorzetten in de rest van het MV-gamma, naast een achttraps tractiecontrole en up/down quickshifter. Het trellisframe werd gecombineerd met gefreesd alu voor een typische MV chassis en een drooggewicht van amper 186 kg, of zelfs 184 met de race kit. Öhlins voorziet een TTX36 schokbreker achteraan en NIX voorvork die we ook terugzien op de meeste superbikes. De remmen zijn Brembo Stylema’s die we ondertussen kennen vanop de Panigale V4 en Aprilia RSV4 Factory.

En dan zijn er nog de écht exclusieve items zoals de carbon wielen, kleine winglets bij de radiator, carbon koppelingscover. Opvallend is ook dat er geopteerd werd voor clip-ons i.p.v. een recht stuur zoals op de meeste nakedbikes.

Het enige spijtige van deze ‘Oro’ is dat er slechts 300 stuks van gebouwd worden (die vanavond waarschijnlijk al uitverkocht zijn) en dat er een fenomenaal prijskaartje zal aanhangen.

                       

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.