Opmerkelijk nieuws vanuit de MotoGP-paddock de afgelopen dagen: Andrea Ianone werd bij een reguliere dopingtest tijdens het raceweekend in Maleisië betrapt op het gebruik van anabole steroïden. In een officiële bekendmaking kondigde de FIM aan de Italiaan voorlopig te schorsen.

Doping. Je hoort het niet vaak in de de racerij. Het nieuws van de positieve dopingtest van Andrea Iannone kwam dan ook als een hele verrassing. De Italiaan legde in Sepang een positieve dopingtest af. In zijn urine werden sporen gevonden van anabole steroiden. Die resultaten werden eerder deze week bekend gemaakt waarop de FIM hem prompt voorlopig schorste.

Anabole steroiden staan op de lijst van verboden producten van de WADA. De stof werkt uiteraard prestatieverbeterend, maar het kan ook gebruikt worden in het genezingsproces van bepaalde blessures. In dat geval moet er een schriftelijk verzoek ingediend worden bij de FIM, wat hier dus niet gebeurde.

Iannone reageerde zelf vooral verrast. Op zijn Instagram liet hij gisteren weten dat hij zich voorlopig niet veel zorgen maakt: “Ik heb er alle vertrouwen in en wil mijn fans en Aprilia Racing geruststellen. Ik sta open voor een tegenexpertise omdat dit nieuws mij verrast. Op dit moment heb ik nog geen enkele officiële communicatie ontvangen. Ik heb de afgelopen jaren en ook dit seizoen regelmatige tests ondergaan die uiteraard altijd negatief waren. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een gunstige afloop.”

Naast zijn race-carrière houdt de Maniac er ook een bijbaantje als (lingerie)-model op na. Of dat wat te maken heeft met dit nieuws is natuurlijk koffiedik kijken, maar het levert wel mooie plaatjes op.

Iannone kan nu een tegenanalyse van het b-staal vragen. Hij kan ook de schorsing aanvechten door binnen de 15 dagen een schriftelijk verzoek in te dienen bij de CDI (International Disciplinary Court). Als ook het b-staal positief blijkt te zijn, dan hangt hem in het slechtste geval een schorsing van 4 jaar boven het hoofd.

De voorlopige schorsing van de FIM houdt in dat Iannone voorlopig niet mag deelnemen aan wedstrijden, officiële trainingen en andere motorsportactiviteiten. In hoeverre dit zijn wintertesten in gevaar zal brengen, valt nog af te wachten.

Tot slot nog een tip voor de dames onder ons: zijn Instagram-account is het volgen waard!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts