Tien om te zien op het Autosalon

Nog twee dagen en het Autosalon is alweer voorbij. Voor de mensen die er niet bij konden zijn – of voor zij die nog een extra argument nodig hadden om af te komen – stelden we een top-10 samen van sportieve motoren die te bezichtigen zijn in de Heizelpaleizen.

Foto’s: Cinthia Remon

 1. KTM: Brad Binder’s Moto3
  Het hoeft geen betoog dat de Moto3-klasse één van de felst bevochten klassementen uit de racerij is. En als één jonge rijder het voorbije jaar indruk wist te maken, dan was het wel Brad Binder. Volgens KTM insiders moest de RC16 op dit plekje staan, wat nog cooler was geweest, al blijft zo’n Moto3 een juweeltje om van dichtbij te bestuderen.


 2. Honda Fireblade
  25 jaar na de originele lancering blijft de Fireblade een motor die tot de verbeelding spreekt. Het nieuwe model staat in Brussel, zowel in SP1, SP2 als gewone uitvoering en wordt geflankeerd door de ’92 FireBlade én Luca De Vleeschauwers Moto3.

 3. Kawasaki’s Z1000 Pikes Peak
  Bruno Langlois is niet meteen een bekend klinkende naam, al sloeg de man er dit jaar wel in om de overwinning in Pikes Peak op zijn naam te schrijven. Zijn motorfiets, een gepimpte Z1000, pronkt in Brussel.


 4. BMW-MotoKouture S1000RR
  Steven Decaluwe van MotoKouture heeft al heel wat customs op zijn palmares staan en dit jaar nam hij een S1000RR onder handen. Zeggen dat dit een veelbesproken motor is, is een understatement, dus kom hem vooral een keertje zelf checken.


 5. Ducati Panigale 1299 Superleggera
  U hebt 80.000 euro op overschot en verveelt zich? Kom naar Brussel, koop de deze Ducati en we leren u gratis en voor niks hoe je een flaming burnout moet doen op de MaxxMoto-stand. Kortom: Italiaanse motoporno op z’n best.

 6. Suzuki GSX-R 1000
  Suzuki heeft eindelijk een nieuwe Gixxer en dat moet gevierd worden. Toegegeven, we hebben onze twijfels bij de afmetingen van de uitlaatdemper (jeuj, Euro4-norm…) al ziet het er verder gelikt uit.


 7. Yamaha YZF-R6
  De R6 is al jaar en dag een icoon onder de supersports en dit jaar kreeg hij naast een nieuwe look, een grondige elektronica update. Als u niet weet wat doen, kom dat gerust de Yamaha dealers en PR-mensen vragen hoe je al rijdend tegelijkertijd je tractiecontrole, motormapping, slide-control en wheeliecontrole kan afstellen…


 8. Triumph Street Triple
  Triumph pakte vlak voor het Salon van Brussel uit met een nieuwe Street in R, S en RS uitvoering. Ze zijn allemaal in Brussel aanwezig en binnenkort kan u een eerste test lezen op MaxxMoto.

 9. Husqvarna Vitpilen 401
  Husqvarna gaat voor een breder gamma en de Vitpilen is een motor waarmee we in 2017 zéker aan de slag willen. Het Kiska designbureau heeft topwerk afgeleverd en met het KTM Duke 390 motorblok als basis is de fun gegarandeerd.

 10. Harley-Davidson Mert Lawwill tribute
  Iedereen wie ooit ‘On Any Sunday’ gezien heeft, weet dat Mert Lawwill een icoon van het Amerikaanse Flattrack is. H-D Benelux pootte deze coole machine neer op hun stand, tussen al het zwaardere Milwaukee Steel. Niet te missen voor de oldschool racefans


  …als u deze motoren gezien heeft, spreekt het voor zich dat je nog even op de MaxxMoto stand moet passeren voor een babbel (maar dat wist je zelf waarschijnlijk ook wel). Tot vandaag of morgen!