Terugblik Chimay: Kenny Meersman en Nicky de Wit schitteren in Aprilia RS660 Dealer Cup

Vorig weekend stonden er maar liefst 15 piloten aan de start van de Aprilia RS660 Dealer Cup. Dit mono-merk kampioenschap rijdt samen met o.a. de Belgian Twin Trophy en heeft zich na het verval van de CB500 Trophy ontpopt tot één van de mooiste raceklassen in de Benelux.

(Jan Vermeer/AJ)

Dit keer trok de cup naar het veeleisende stratencircuit van Chimay en dan weet je al dat sommige rijders zich afmelden omdat ze zich beperken tot veiligere permanente circuits. Ook oldtimer en smaakmaker Paul Dossche moest verstek geven na een tragisch padel-incident.

Top-Gastrijder Nicky De Wit

Tijd om te schitteren dus voor Kenny Meersman die de compleet uitgeregende openingsrace op zijn naam schreef, proficiat! De tweede race ging naar gastrijder Nicky De Wit, die bewees dat racen boven merkfanatisme gaat. Toen zijn Kawa het voor bekeken hield, twijfelde hij er niet aan om wat toertjes te draaien om één van de reservemachines in de cup, en met succes! Onder droge omstandigheden reed hij naar de zege, voor Joshua Huertas Y Broes die twee maal met het zilver aan de haal ging. Toufik Bijenhof stond twee keer op de derde podiumtrap.

Meersman gaat voor in het klassement

In de slotwedstrijd was het verschil tussen Broes en Bijenhof amper enkele meters, van spannende races gesproken! Achter de podium finishers waren het vooral Jo Burm en de broers Gauthier en Thibault De Hert die het publiek van spektakel voorzagen.

Kenny Meersman die in die tweede race in Chimay nog zesde werd gaat nu ruim aan de leiding in het tussenklassement met nog twee races te gaan in Colmarberg en Croix-en-Ternois, waar de cup eindigt in de tweede helft van september. Voor heel wat rijders, waaronder Matthias Pharazijn, Rudy De Groote, Niko Maes of nog Daan De Keulenaar, was het een eerste deelname in Chimay.

De piloten van de Aprilia RS660 Cup reden met een sticker van de betreurde Eric Delrez op de kuip. Delrez was zelf deelnemer aan de Belgian Twin Trophy en kwam een week voor Chimay op hetzelfde stratencircuit tijdens de Classic Bike Races tragisch om het leven. De opbrengst van de vrijwillige bijdrage gaat volledig naar de weduwe Delrez.

De Aprilia Dealer Cup dankt haar sponsoren:

MRA

Bike Design

ARP racing parts

Maes Constructie en Promotie

Champion Lubes

Hoco Parts B.V.

MRP Motorcycle Racing Parts

JS Products

Sebimoto

SCORPION SPORTS EUROPE

Moto-Master Brake Systems

4SR – For Street Racing Belgium

4SR – For Street Racing

Dunlop Moto

Champion Lubes